Cumhuriyetin bekçisiyiz

CHP İlkadım İlçe Başkanı Fatih Türkel, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘doğum günüm 19 Mayıs’tır demesinin altında bir ulusun kurutuluş mücadelesinin başladığını hatırlatarak, “CHP, 19 Mayıs 1919 yılınd

Cumhuriyetin bekçisiyiz
18 Mayıs 2016 - 21:55
CHP İlkadım İlçe Başkanı Fatih Türkel, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘doğum günüm 19 Mayıs’tır demesinin altında bir ulusun kurutuluş mücadelesinin başladığını hatırlatarak, “CHP, 19 Mayıs 1919 yılından itibaren Cumhuriyetin devrim ve ilkelerinin bekçisi olmanın gururunu yaşamaktadır” dedi.
CHP İlkadım İlçe Başkanı Fatih Türkel, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı’nın 97. Yıldönümü nedeniyle basın açıklaması yaptı. Başkan Türkel, “Cumhuriyet Halk Partisi, 19 Mayıs 1919 yılından itibaren Cumhuriyetin devrim ve ilkelerinin koruyucusu ve savunucusu olmaya devam edecektir” dedi.
Birinci Dünya Savaşı’nın ardından emperyalist devletlerin ülkemize yönelik küstah saldırılarına karşı, ulusumuz, amansız bir ölüm kalım mücadelesine başladığını hatırlatan Türkel, “İleri görüşlü ve sağlam bir stratejiye sahip bir önderlikten yoksun olan bu mücadele, zafer için gerekli siyasi ve askeri önderliğe Mustafa Kemal’in Samsun’a çıkışı ile kavuştu. Bizi yok etmek isteyen ‘emperyalizme ve kapitalizme’ karşı yürütülen bu destansı mücadelenin parolası ‘Ya İstiklâl, Ya Ölüm!’, amacı da ulusal egemenlik esasına dayalı bağımsız bir Türk devleti kurmak olmuştur. Bağımsızlık yerine büyük devletlerin mandası altına girmeyi savunanların, saray ve çevresinde yuvalanmış olan işbirlikçilerin bütün baltalama çabaları, girişilen mücadeleyi yolundan döndürmeye ve başarısızlığa uğratmaya yetmedi” diye konuştu.
CHP OLARAK DEVRİM VE İLKELERİN BEKÇİSİYİZ
“Emperyalizm tarafından ezilen ve sömürülen bütün uluslara esin kaynağı olan bu büyük ulusal mücadele, emperyalizme ilk yenilgisini yaşattıktan başka, Lozan Antlaşması ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasıyla taçlanmıştır” diyen Türkel, “Hasta adam olarak nitelendirilen Osmanlı Devleti’nin yerini alan Türkiye Cumhuriyeti’nin temeli, Ulusal Kurtuluş Savaşı, Lozan Antlaşması ve Atatürk Devrimleridir. Ulusumuzun varlığı ve bağımsızlığı bu temele dayanmaktadır. Ülkemiz ve bağımsız Cumhuriyeti’miz, günümüzde çeşitli tehditlerle karşı karşıyadır. Cumhuriyet Halk Partisi olarak, bağımsızlığımızın, Türkiye Cumhuriyeti’nin ve vatanımızın bekçisi olan gençlerimizin ve tüm ulusumuzun bayramını kutluyorum. Atatürk’ün emanetine sahip çıkan Türk Gençliği emanete sahip çakarak Türkiye’nin çağdaş uygarlık seviyesine ulaşması için çalışmaktadır. Bu duygu ve düşüncelerle Atatürk’ün emanetine her koşulda sahip çıkan Türk Gençliğine minnettarlığımı belirtir, ulusumuzun 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını kutlar, sevgi ve saygılar sunarım” ifadelerinde bulundu.
şokhaber.net

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum