ÇYDD'liler Samsun'a Çıkarma Yaptı

ÇYDD'nin 108 şubesinde ki dernek yöneticileri ve ÇYDD bünyesinde eğitimlerine devam eden binlerce genç, 19 Mayıs'ın 100

ÇYDD'liler Samsun'a Çıkarma Yaptı
20 Mayıs 2019 - 17:08
ÇYDD'nin 108 şubesinde ki dernek yöneticileri ve ÇYDD bünyesinde eğitimlerine devam eden binlerce genç, 19 Mayıs'ın 100. yıl dönümü nedeniyle Samsun'daki kutlamalara katıldılar.
Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, Mustafa Kemal Atatürk'ün ulusal mücadeleyi başlattığı 19 Mayıs 1919'un 100. yıl kutlamalarını ÇYDD Genel Başkanı Aysel Çelikel ve Genel Başkan Yardımcıları Nihal Kızıl ve Gülsün Kaya’nın yanı sıra 108 şubenin başkan ve yönetim kurulu üyeleri ile yüzlerce gencin katıldığı bir törenle Samsun'da gerçekleştirdiler.
UĞUR MUMCU PARKI'NA YÜRÜDÜLER
19 Mayıs 1919'da Atatürk'ün kurtuluş mücadelesini başlatmak üzere Samsun'a geldiği Belediye evlerindeki Bandırma Vapuru müzesinde, Atatürk'ün karaya çıkışı sembolik olarak canlandırıldı.
GRUP ZEMHERİ KONSER VERDİ
ÇYDD üyeleri öğleden sonra ise Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk bırakıp yürüyüşe geçtiler. Yürüyüş, Öğretmenevi ve İstiklal Caddesi üzerinden Uğur Mumcu Parkı'nda sona erdi. Yürüyüşe Büyük Mübadele Derneği üyeleri de katıldı. Türk Bayrağı kıyafetleriyle dernek üyeleri yürüyüş sırasında büyük ilgi uyandırdı. Programın devamında ise Uğur Mumcu Parkı'nda Halk dansları gösterileri yapıldıktan sonra, Grup Zemheri de konser i ile son buldu.

 

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum