Dağcı Kâşifler Kunduz Kel Tepeye Çıktılar

Samsun Explorer Dağcılık Kulübü üyelerinden oluşan ekip Vezirköprü Kunduz Yaylasında Kel Tepe Zirvesine Kar yürüyüşü düzenledi.

Dağcı Kâşifler Kunduz Kel Tepeye Çıktılar
26 Ocak 2020 - 22:54
Birlikte Zirveye Yürüdüler
Vezirköprü'den Erkan Ulaşır'ın rehberliğinde Explorer Dağcılık Kulübü'nden Turgay Topdal Önderliğinde 14 km’lik rotayı 5 saat yürüyerek Bin 700 m. rakımlı Keltepe zirveye çıktılar. Explorer dağcılık kulübü, uzun zamandır doğa sporlarının farklı dallarıyla ilgilenen kişilerin dostluk ve doğa aşkıyla oluşturduğu bir grup. Samsun ili ve ilçelerinde farklı rotalar oluşturarak “Her Pazar Yürüyoruz! Sloganıyla şehirden kaçıp doğada olan ekip; bu pazarda Vezirköprü Kunduz Ormanlarının karla kaplı yaylalarında idi. Bin 700 m. yükseklikteki yaylalarında 14 km yürüdüler.
Mükemmel Bir Ortam Oluştu
Kaşifler için Vezirköprü hem kültürel anlamda hem de bünyesinde barındırdığı bakir Kunduz ormanları ve kanyonlarından dolayı ayrı bir öneme sahip.  Vezirköprü yürüyüşlerine kendilerine eşlik eden Erkan Ulaşır'a misafirperverliğinden dolayı teşekkür eden Explorer ekibi yakın zamanda hayata geçirecekleri kültür ve doğa yürüyüş konseptlerini birleştirerek yerli ve yabancı doğaseveri Vezirköprü’ye davet edeceklerini söylediler. Zorlu tırmanış ardından Vezirköprü klasiği Semaver çayı ile yorgunluklarını atan Explorer ekibi akşam Samsun'a döndü.
Köksal ÖNER
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum