Daha çok demokrasi için sandığa gidin

Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Almanya'da gurbetçilere böyle seslendi: "Demokrasimizin gelişmesi, halkın iradesinin tam olarak tecelli etmesi için mutlaka sandığa gitmeli ve oyunuzu kullanmalıs

Daha çok demokrasi için sandığa gidin
01 Mart 2015 - 18:49
Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Almanya'da gurbetçilere böyle seslendi: "Demokrasimizin gelişmesi, halkın iradesinin tam olarak tecelli etmesi için mutlaka sandığa gitmeli ve oyunuzu kullanmalısınız."

AK Parti Genel Merkezi'nin görevlendirdiği Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Almanya programının 3. ve son gününde de oldukça yoğundu. Almanya’nın Bielefeld Bölgesinde Bielefeld Üniversitesi ve Kütüphanesi’ni ziyaret eden Genç, Vatan Camii’nde kıldığı öğle namazının ardından vatandaşlarla kucaklaştı ve sohbet etti. Bad Lippspringe Futbol Turnuvası’nda sporcularla biraraya gelen ve Darülacize ziyaretinde yaşlılarla buluşan Başkan Genç, Samsunlu gurbetçi hemşehrileriyle de biraraya gelerek sohbet etti.

KATILIM ORANINI ARTIRALIM

Gurbetçi vatandaşlarla yaptığı sohbetlerde demokrasilerin gelişiminde ve halkın iradesinin tecelli etmesinde mutlaka seçime katılım sağlanması gerektiğine işaret eden Genç, daha önceki seçimde yüzde 20 olarak gerçekleşen yurtdışı seçime katılım oranının son derece düşük olduğunu belirterek, bu oranın en azından yüzde 70'lere ulaştırılması gerektiğini söyledi. Genç, "Eğer seçimlere katılmaz ve iradenizi ortaya koyup, demokratik hakkınızı kullanmazsanız bu ülkemizin hedefleri açısından iyi birşey olmaz. Mutlaka sandığa gidin ve oyunuzu kullanın" dedi.

ANASAYA SİVİLLEŞMELİ

AK Parti'nin "Yeni Türkiye Büyük Güç" sloganı ile yola devam ettiğini ifade eden Genç, "2023 ve 2071 hedeflerini şimdiden çizen AK Parti yola daha güçlü ve halkın iradesini tam anlamı ile arkasına alarak ileri hedeflere doğru gitmek istiyor. Acilen ele alınması gereken ve sivilleştirilmesi gereken bir anayasamız var. İlerleme ve gelişme süreci devam etmeli, ekonomik kazanımlarımızı perçinlemeli ve milli geliri çok daha yukarılara taşımalıyız. Tüm bunları gerçekleştirebilmek için mutlaka seçimlerden güçlü bir şekilde çıkmalıyız. Bana neci bir tavır takınmayalım ve vatandaşlık görevimizi yerine getirelim" diye konuştu.

Başkan Genç, ziyaret ettiği yerlerde gurbetçi vatandaşlara Canik Belediyesi tarafından hazırlanan kitapları ve seçim broşürleri dağıtıyor.

 

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum