Değerlerimizi geleceğe aktarmalıyız

Tekkeköy'de Çimenli köyü Yeşiltepe Yaz Festivali'nde vatandaşlarla biraraya gelen Canik Belediye Başkanı Osman Genç, geleneksel şenliklerin, kültürümüzün yaşayan en önemli değerleri olduğunu belirtere

Değerlerimizi geleceğe aktarmalıyız
09 Ağustos 2015 - 19:22
Tekkeköy'de Çimenli köyü Yeşiltepe Yaz Festivali'nde vatandaşlarla biraraya gelen Canik Belediye Başkanı Osman Genç, geleneksel şenliklerin, kültürümüzün yaşayan en önemli değerleri olduğunu belirterek, "Bu değerlerimizi yaşatmalı ve geleceğe aktarmalıyız" dedi.

Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Tekkeköy'de düzenlenen Çimenliköyü Yeşiltepe Yaz Festivali'ne katıldı. Burada vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaşan Başkan Genç, festivale katılanlarla bol bol sohbet etti, onları dinledi. İki gün süren ve yerel sanatçıların söyledikleri türkü ve şarkılarla renklendirdiği festivalde konuşan Başkan Genç, geleneksel şenliklerin, kültürümüzün yaşayan en önemli değerleri olduğunu ve bu değerlerin yaşatılması gerektiğini söyledi. 

ŞEHRİMİZ TURİZMİNE KAZANDIRMALIYIZ

"Kültürümüzün bir parçası olan şenlikler, birlik ve beraberliğimizi yansıtmasının yanında birer turizm değerimizdir" diyen başkan Genç, "Kültürümüzün bu tür değerlerini ortaya çıkarıp, daha da genişleterek mutlaka şehrimiz turizmine kazandırmalıyız. Bu şenlikler şehrimizin, ülkemizin rengini yansıtmaktadır. Biz bu değerlerimize sahip çıkmak, yaşatmak ve gelecek nesillere sağlıklı bir şekilde aktarılmasını sağlamak zorundayız" dedi. 

KÜLTÜR ESERLERİMİZLE GELECEĞE TAŞIYORUZ

Canik Belediyesi olarak kültürel etkinliklere büyük önem verdiklerini ifade eden Başkan Genç, "Kültür, bir şehrin, bir ülkenin kalbidir. Bizler de çıkardığımız kültür yayınlarıyla şehrimizin kültürel, ticari ve sosyal zenginliklerini ortaya çıkardık. Çıkardığımız bu kültür eserleriyle şehrimizin değerlerini gelecek kuşaklara aktarmayı amaçlıyoruz. Çünkü geçmişini bilmeyen, değerlerine sahip çıkmayan bir milletin geleceğinden söz edilemez" diye konuştu.

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum