Demircan ve Tok " Evet" Turunda…

AK Parti Samsun Milletvekili Ahmet Demircan ve İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, 16 Nisan Yeni Anayasa Değişikliği ve Cumhurbaşkanlığı Sistemi ile ilgili Kılıç Dede Mahallesi Esnaflarına referandu

Demircan ve Tok " Evet" Turunda…
13 Mart 2017 - 18:10
7- Boş kalıp haberAK Parti Samsun Milletvekili Ahmet Demircan ve İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, 16 Nisan Yeni Anayasa Değişikliği ve Cumhurbaşkanlığı Sistemi ile ilgili Kılıç Dede Mahallesi Esnaflarına referandum öncesi bilgilendirme yaptı.
DEMİRCAN VE TOK REFERANDUM GEZİSİNDE…
AK Parti İlkadım Teşkilatı referandum programı çerçevesinde Kılıç Dede Camii Çay ocağında çevre esnafı ve vatandaşlarına 16 Nisan Pazar Günü yapılacak referandum ile ilgili bilgilendirme yapan Milletvekili Demircan ve Başkan Tok,  Daha güçlü bir Türkiye için neden evet denilmesi gerektiğini anlattı.
HALKIN TEMSİL GÜCÜ ARTACAK
Yeni sistemde halkın temsil gücünün artacağına vurgu yapan AK Parti Samsun Milletvekili Ahmet Demircan, “Meclisimizin ve milletvekillerimizin güç kazandığı bir sistem olacak. Hükümetler tasarı gönderemeyecek. Kanunlarla ilgili her şey Meclis kontrolünde olacak. Meclis ilk defa HSKY'ya üye seçecek. Hem Cumhurbaşkanı hem de Meclis'e seçimleri yenileme imkânı verilecek. Halkın temsil gücü artacak” dedi.
YENİ, SİSTEM ÖZGÜRLÜK ALANLARINI GENİŞLETECEK
Ülke’ni tekrar siyasi ve ekonomik krizler yaşamaması için “Evet” denilmesi gerektiğini anlatan Başkan Tok, “Bizlerin şahit olduğu darbe teşebbüslerine çocuklarımızın muhatap olmaması, birlik ve beraberliğimizin güçlenerek devam etmesi için evet diyoruz. 1960’dan bu yana Türkiye’nin siyasi haritasına bakın. Bir, iki, altı aylık hhükümetler olmuş. Sandıktan çıkan sonuca göre ülkenin beş yılını görmeniz mi, bir ay sonrasını görmeniz mi önemli? Bu sistemle ülke öngörülebilir bir hale gelecek. Cumhurbaşkanlığı sistemi özgürlük alanlarını da genişletecek. Çünkü istikrar olursa özgür bir ülke olursunuz. Toplumsal olarak bakarsak, bu hükümet sistemi geldiğinde toplumsal uzlaşı daha da artacaktır” diye konuştu.
şokhaber.net

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum