DEMİRELLER ECEVİTLER PARLAMENTER SİSTEMİN ÜRÜNÜ

Cumhuriyet Halk Partisi Samsun Milletvekili Hayati Tekin, referandum öncesi, CHP Samsun İl Başkanı Av

DEMİRELLER ECEVİTLER PARLAMENTER SİSTEMİN ÜRÜNÜ
05 Şubat 2017 - 11:50
7- Boş kalıp haberCumhuriyet Halk Partisi Samsun Milletvekili Hayati Tekin, referandum öncesi, CHP Samsun İl Başkanı Av. Tufan Akcagöz ile bir araya geldi. Anayasa değişikliği önerisi için Parlamentoda yapılan çalışmalarla ilgili CHP Samsun İl Başkanı Tufan Akcagöz'e bilgi veren Tekin, "Anayasa değişikliği çalışmalarında Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekillerinin Parlamentoda verdiği mücadeleyi tüm Türkiye kamuoyu yakından takip etti.
Hem Anayasa Komisyonu'nda, hem de TBMM'de bu çalışmaları sürdürdük. Ancak yapılan oylamada, her türlü ihlalle birlikte bu değişiklik geçti. Kimi Milletvekillilerinin açıktan oy kullandığını gördük. Bu olacak iş değildi ama oldu. Şimdi, henüz önümüzde resmi bir takvim yok ama süre kısa ve bu belirli zaman aralığı içinde millet olarak bu değişikliğin geçmemesi için elimizden geleni yaparak 'hayır' için çalışacağız" dedi.
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezi'nin 5 Şubat Pazar günü Ankara'da, referandum için start vereceğini ifade eden Tufan Akcagöz, "Ankara'da Nazım Hikmet Kongre ve Kültür Merkezi'nde tüm il ve ilçe başkanlarımız ile birlikte bir toplantı gerçekleştireceğiz. Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu, açılış konuşması yapacak ve il/ilçe örgütlerimiz ile birlikte referandum için yapacağımız çalışmalarının önemli bölümünü kamuoyu ile paylaşacağız. Bu önemli ve hayırlı bir başlangıçtır. Biz de zaten 'hayır' için uğraşıyoruz, çabalıyoruz. Bu referandum, Türk seçmeninin önüne bir tercih seçeneği sunuyor. Ya alışageldiğimiz ve yaşatmamız gereken parlamenter demokrasimizi koruyacağız, ya da tüm yetkilerin bir kişinin elinde toplandığı bir rejime doğru gerileyeceğiz. Bunu Türk halkı kabul etmez, etmeyecektir. Bugün birileri, beğenmedikleri parlamenter sistemin kendilerine sağladığı olanaklarla bulundukları makamlara yükseldiler. Şimdi bunu görmezden gelip Parlamenter yapıyı kötülüyorlar. Bu sistem kötü ise siz nereden çıktınız? Size tüm bu imkânları bu beğenmediğiniz sistem vermedi mi? Milletin gönlüne taht kurmuş siyaset adamları Demireller, Ecevitler hep bu sistemin içinde kendilerine yer bulup yükselmediler mi? Şimdi ne oldu da bu sistem birden kötü oldu? Parlamenter sistemin kötü olduğu filan yok. Gerçek, ihtiras sahibi birinin tüm yetkileri eline almak istemesidir. Millet bu yetkiyi tek bir kişiye asla bırakmaz. Millet, kendi özgür iradesi ile belirlediği demokratik yapıyı ortadan kaldırıp, tüm yetkileri bir kişiye ve onun mutlak iradesine bırakmaz" diye sözlerini tamamladı.
şokhbaer.net

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum