Dereli'den Açık Çağrı

Samsun İş Kadınları Derneği (SAMİKAD) Başkanı Şehnaz Dereli, kadına şiddet ve kadın cinayetleri konusunda kamuoyuna açık çağrıda bulunarak, ''İnsanın en temel ihtiyacı olan güvenlik ihtiyacının karşılanması için harekete geçme zamanıdır'' dedi.

Dereli'den Açık Çağrı
14 Ekim 2024 - 21:06
SAMİKAD) Başkanı Şehnaz Dereli, yaptığı açıklamada son günlerde artan kadın cinayetlerine dikkat çekti. Başkan Dereli, "Biz İş Kadınları Derneği olarak kadın girişimci sayısını arttırmayı ve kadın istihdamını çoğalmayı amaç edindik. Çünkü biliyoruz ki uygar toplumlar için birlikte güçlenmek şarttır. Oysa geldiğimiz nokta kadının toplum içinde güvende olamaması ve varlığını koruyamaması kadar aciz bir durumdadır. Gün geçmiyor ki yeni bir kadın katliamı ya da kaybıyla karşılaşmayalım" dedi. 
Harekete Geçme Zamanı
Kadını güçlü hale getirmek için sadece kadının çabasının yetmeyeceğine vurgu yapan Dereli, "Adaletten başlayıp eğitime kadar giden sürecin de sağlıklı işlemesi gerekir. Ve bunu sadece kadınların istemesi de yetmez erkeklerin de elini taşın altına koyması ve kadının güçlenmesinin önünü açması elzemdir. Hangi alanda olursa olsun tüm sivil toplum derneklerinin öncelikli gündemi bu olmalıdır. İnsanın güvende yaşayamadığı bir yerde başka amaçların peşinde olmak sadece hayal kurmaktır. Devletin tüm kurumları, tüm meslek örgütleri ve sivil toplum kuruluşlarının öncelikli gündemi bu olmalıdır. İnsanın en temel ihtiyacı olan güvenlik ihtiyacının karşılanması için harekete geçme zamanıdır" diye konuştu.

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum