DERSHANELERİN DÖNÜŞÜMÜNÜ 4 YIL ÖNCE BAŞLATTIK

Canik'ten Türkiye'ye örnek model Türkiye'nin en önemli eğitim kampüslerinden birine sahip olduklarını söyleyen Canik Belediye Başkanı Osman Genç, "Mevlana Eğitim, Kültür ve Yaşam Kampüsü, dersh

DERSHANELERİN DÖNÜŞÜMÜNÜ 4 YIL ÖNCE BAŞLATTIK
08 Eylül 2014 - 09:14
Canik'ten Türkiye'ye örnek model

Türkiye'nin en önemli eğitim kampüslerinden birine sahip olduklarını söyleyen Canik Belediye Başkanı Osman Genç, "Mevlana Eğitim, Kültür ve Yaşam Kampüsü, dershanelerin dönüşümüne örnek model oluşturuyor" dedi.

HER YAŞTAN İNSANA HİZMET

Bir dizi ziyaret ve etkinliklere katılmak üzere Samsun'a gelen Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Doç. Dr. Yusuf Tekin ve beraberindeki heyete Belediye'nin sahip olduğu Mevlana Eğitim, Kültür ve Yaşam Kampüsü'nü gezdiren Canik Belediye Başkanı Osman Genç, kampüs hakkında bilgi verdi. Başkan Genç, "İçinde çocuklar ve gençlere yönelik kreş, anaokulları, Canik Akıl Küpü ve Etüt Merkezi, Kariyer Gelişim Merkezi, Gençlik Merkezi gibi eğitim tesisleri bulunan kampüs, kadınlara yönelik 8 Mart Aile Okulu ve Eğitim Merkezi ile yaşlılar için İkinci Bahar Yaşam Merkezi gibi sosyal ve kültürel tesislerle 7'den 77'ye her yaştan insana hitap ediyor" dedi. Kampüsü oldukça beğenen Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Doç. Dr. Yusuf Tekin, eğitime katkılarından ötürü Başkan Genç'i tebrik etti.

DERSHANELERİN DÖNÜŞÜMÜNÜ 4 YIL ÖNCE BAŞLATTIK

Eğitime özel önem verdiklerini söyleyen Başkan Genç, "Eğitim bizim önceliğimizdir. İmkânı olmayan ve çocuklarını dershaneye gönderemeyen ailelerimiz için etüt merkezleri açtık. Sayın Cumhurbaşkanımızın dershanelerin dönüştürülmesi projesini 4 yıl önce hayata geçirdik. Ailelerin çocuklarına katkı sağlayacağı, devletin ise kendi okulları ile birlikte takviye kurslarını verebileceği bir modeli oluşturduk. Burada 3. sınıftan 12. sınıfa kadar olan öğrencilerin eksikliklerini giderebileceği bütün etüt merkezlerini kurduk. Bunu 4 yıldır devam ettiriyoruz. Gençlerimiz ne kadar bilgili, donamlı, aynı zamanda ahlaki ve manevi değerlerini önemseyen bireyler olurlarsa şehrimizin ve ülkemizin de geleceği o kadar sağlam olur" diye konuştu.

MÜŞTEŞAR TEKİN'DEN TAM NOT

Mevlana Eğitim, Kültür ve Yaşam Kampüsü'nü çok beğenen Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Doç. Dr. Yusuf Tekin, "Her yaştan insan için birçok tesisin bir arada yer alması ve buna müsait bir alanın var oluşu bakımından oldukça önemli bir kampüs. Her belediyeye nasip olmayacak bir alan. Türkiye'de nadir örnekleri bulunan bir kampüs. Böyle bir kampüsü hayata geçiren ve yavrularımızın eğitime katkı sağlayan Başkan Genç'i tebrik ediyorum" dedi.

BAŞKAN GENÇ, KAFTAN HEDİYE ETTİ

Mevlana Eğitim, Kültür ve Yaşam Kampüsü'nün ardından Canik Belediyesi Yeni Hizmet Binası'nı da ziyaret eden Müsteşar Tekin'e kaftan hediye eden Başkan Genç, "Türkiye'de örneği olmayan bir hizmet binası inşa ettik. Bizim belediyecilik anlayışımızın en önemli göstergelerinden birisi de hizmet binamız" dedi.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum