DESTEK EĞİTİM PROGRAMIMIZ VAR

Samsun'un Canik ilçesinde yeni yapılan Özel Canik Özel Rehabilitasyon Merkezini Hayırlı olsun ziyareti yapan Dernek Yönetim Kurulu Başkanları Kurum Sahibi Ekrem Tunca’ı tebrik ve takdir ettiler

DESTEK EĞİTİM PROGRAMIMIZ VAR
09 Kasım 2015 - 17:56
Samsun'un Canik ilçesinde yeni yapılan Özel Canik Özel Rehabilitasyon Merkezini Hayırlı olsun ziyareti yapan Dernek Yönetim Kurulu Başkanları Kurum Sahibi Ekrem Tunca’ı tebrik ve takdir ettiler.
Özel Canik Özel Rehabilitasyon Merkezini ziyaret eden Canik Özel Çocuk ve Engelli Aileleri Koruma  Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Hacer Altuntaş'ın yanı sıra Türkiye Kızılay Derneği Canik Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Hatice Örs, Samsun İli Fakirleri Koruma ve Yardımlaşma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Adem Vural, Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Bafra Şubesi Basın sözcüsü Köksal Öner ve Canik Tüketici Hakları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Örs ile birlikte ziyaret ettiler ve daha sonra toplu halde yeni binayı gezdiler,  
YAŞAMIN HER ALANINDA ÖZEL ÇOCUKLARIMIZIN DA VAR

Kurumu ile ilgili bir açıklama yapan Canik Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Kurum Sahibi Ekrem Tuncay, ”Kurumumuz 2010 yılı Nisan ayı eğitim ve öğretime başlamıştır. Kuruluş amacımız özel çocuklarımızı öze eğitimin yanında sosyal hayata da entegre etmektir. Yaşamın her alanında özel çocuklarımızın da var olduğunu, ayrıştırmadan kaynaştırarak yaşama bağlamaktır. Kuruluş aşamasında iki programla başladığımız eğitim öğretim hayatına bugün yeni binamızda Bedensel Engelli Bireyler Destek Eğitim Programı, İşitme Engelli Bireyler Destek Eğitim Programını da katarak devam etmekteyiz” dedi.
ÇOCUKLARIMIZA UYGUN BİR ORTAM HAZIRLANMIŞTIR
Yeni binamızda havuzumuz, oyun salonumuz, duyu bütünleme odamızın yanı sıra oyun parkımız da var. Havuzumuz özellikle Bedensel Engelli bireyler için tasarlanmış ve fizyoterapist eşliğinde Hidyoterapi Eğitimi verilmekte olduğunu  söyleyen Kurum Sahibi Ekrem Tuncay, ”Ayrıca duyu bütünleme ve Ergoterapi de yine fizyoterapist eşliğinde verilmektedir. Oyun salonumuzda sinema sistemi, masa tenisi ve çocukların oynayabileceği uygun materyaller bulunmaktadır. Ayrıca bahçemiz ve çocuk parkımızla çocuklarımıza uygun bir ortam hazırlanmıştır. Kurumumuz şu an 160 öğrenci ve 23 personel ile özel çocuklarımıza ve Samsun’umuza hizmet vermektedir” diye konuştu. 
YENİ ACILAN KURUMA HEPİMİZ SAHİP ÇIKMALIYIZ

Canik Özel Çocuk ve Engelli Aileleri Koruma  Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Hacer Altuntaş Okulun her nekadar Engelliler için olsa da Engelsiz bir Mimari ye sahip olduğunu, Özel Çocuklarımızın birçok Engeli bu Okulda aşacaklarını söyleyerek" Canik te açılan bu kuruma hepimiz sahip çıkmalıyız çünkü her Sağlıklı birey bir Engelli Adayıdır" dedi.
Köksal ÖNER

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum