DEVLET İLE MİLLET, BÜYÜKŞEHİR İFTARINDA BULUŞTU

Samsun Büyükşehir Belediyesi, gelenekselleşen toplu ilçe iftar programını Ondokuzmayıs ilçesinde sürdürdü

DEVLET İLE MİLLET, BÜYÜKŞEHİR İFTARINDA BULUŞTU
11 Temmuz 2015 - 14:31
Samsun Büyükşehir Belediyesi, gelenekselleşen toplu ilçe iftar programını Ondokuzmayıs ilçesinde sürdürdü. Büyükşehir Belediyesi ikramı ve AK Parti Samsun İl Başkanlığı’nın organizasyonu ile gerçekleşen geleneksel toplu iftar yemeği, merkez camii yanındaki meydanda verildi.

İftar programına Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Ondokuzmayıs Kaymakamı Abdullah Şen, AK Parti İl Başkanı Muharrem Göksel, Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Turan Çakır, Meclis Gurup Başkan Vekili Nihat Soğuk, Ondokuzmayıs Belediye Başkanı Osman Topaloğlu, AK Parti il ve ilçe yönetim kurulu üyeleri, teşkilat üyeleri, mahalle muhtarları ile vatandaşlar katıldı.

[gallery ids="31334,31335,31336,31337,31338"]

İftar öncesinde misafirleriyle yakından ilgilenen Başkan Yusuf Ziya Yılmaz, çocukları sevip isteyenlerle hatıra fotoğrafı çektirdi. Yaşlı vatandaşlarla da sohbet eden Başkan Yılmaz, Ondokuzmayıslılarla birlikte iftar açtı. Ardından ilçe halkına hitap eden Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz, halkla iç içe iftar programlarını neden çok önemsediğini anlattı. Siteleşen ve betonlaşan konutlaşmanın toplumsal ilişkileri, gelenek ve görenekleri, birlik ve beraberliği koparmaya başladığını ifade eden Başkan Yılmaz, ''İftar programlarımızın amacı bu geleneği yaşatmaktır. Aynı masa etrafında buluşup hasbıhal etmektir. Bu organizasyonu yapmak zor değil. Ama en önemlisi sizlerin davetimize icabet edip kültürümüzü yaşatmak istemenizdir. Bu olmazsa hiç bir önemi yok. O yüzden toplu iftarlar bizleri fazlasıyla memnun ediyor.'' dedi.

Katılımlarından dolayı herkese teşekkür eden Başkan Yılmaz, “Herkesin evinde orucunu açacak bir tas yemeği ile iki dilim ekmeği var. Ancak gelip aynı masa etrafında bizimle birlikte oruç açan tüm hemşerilerime şükranlarımı sunuyorum. Burayı gül bahçesine çevirdiniz Allah sizden razı olsun. İşte Ramazan budur. Ramazan'ın tüm bu güzelliklerini bir kez daha sergilediniz. Rabbim Ramazan dualarınızı ve orucunuzu kabul etsin. Bayrama kadar bir daha gelemeyebiliriz. O yüzden hem Kadir gecenizi hem de Ramazan Bayramı'nızı şimdiden tebrik ediyorum. ” şeklinde konuştu.

Ondokuzmayıs Kaymakamı Abdullah Şen ise Devlet-Millet kaynaşmasının en güzel örneklerinden birinin de toplu iftar programları olduğunun altını çizerek, ev sahibi olmaktan büyük mutluluk duyduklarını kaydetti.

Akşam namazının ardından belediye tarafından yaptırılan kafede vatandaşlarla çay sohbeti yapan Başkan Yusuf Ziya Yılmaz, daha sonra ilçeden ayrıldı.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum