Direnseler dahi zihinsel dönüşümü bu şehirde sağlayacağız.

Samsun’da zihinsel dönüşümü sağlayacağız

Direnseler dahi zihinsel dönüşümü bu şehirde sağlayacağız.
16 Ekim 2014 - 23:56
Samsun’da zihinsel dönüşümü sağlayacağız.

Canik Belediye Başkanı Osman Genç, “Bugün Samsun yaşanabilir şehirler arasında 46, sosyo-ekonomik gelişmişlikte 33. Sırada. Artık yeni bir Türkiye var. Samsun’da hala zihinsel dönüşümü sağlayamayanlar var. Direnseler dahi zihinsel dönüşümü bu şehirde sağlayacağız. Bizim tek mücadelemiz Samsun’u daha ileriye taşımak için” dedi.

Canik Belediyesi tarafından hazırlanan ve içeriğinde 2. Devlet Üniversitesi, Gençlik Merkezi, Kent Park gibi önemli kamusal yararı olan yatırımların bulunduğu 6 gündem maddesi, Büyükşehir Belediye Meclisi Komisyonunun ardından, Büyükşehir Meclisi tarafından da reddedildi. Kararları değerlendiren Başkan Osman Genç, “Yeni Türkiye’de, Samsun’da hala zihinsel dönüşümü sağlamamak için direnler var. Direnseler dahi, şehrimizi 46. sıralardan kurtarmak için zihinsel dönüşümü bu şehirde gerçekleştireceğiz” dedi.

YENİ TÜRKİYE’DE ZİHİNSEL DÖNÜŞÜM ŞART

Meclis Toplantısının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Başkan Genç, "Biz şehrimizin değerine değer katmak, katma değerini yükseltmek için çalışıyoruz. Bizim liderimiz Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve onun ardından Sayın Başbakanımız Ahmet Davutoğlu'dur. Artık yeni bir Türkiye var. Bu zihniyet artık eski Türkiye'de kaldı. Hala Yeni Türkiye’yi algılayamayanlar, zihinsel dönüşümü sağlayamayanlar var. Zihinsel dönüşümü sağlayamayanlar olduğu için Samsun bugün 46. Sırada. Zihinsel dönüşümü ve gelişimi yakalamadıktan sonra Samsun’un ileriye gitmesi mümkün değil. Bizim mücadelemiz bu zihinsel dönüşümü gerçekleştirmek için. Direnseler dahi zihinsel dönüşümü bu şehirde sağlayacağız. AK Parti koşuyor. Samsun’un da zihinsel dönüşümü sağlaması ve koşması gerekiyor. Bizim mücadelemiz bu"

'SAMSUN’U 46. SIRADAN KURTARMALIYIZ’

İçinde bulunduğumuz 21. yüzyılda artık şehirlerin yarıştığına işaret eden Genç, "Samsun yaşanabilir şehirler arasında 46. sosyo-ekonomik gelişmişlikte 33. eğitimde 51. kültür-sanatta 53. sırada. Türkiye’nin kişi başına milli geliri 10 bin 782 dolar, ancak Samsun’un kişi başına milli geliri 8 bin 500 dolar. 2. Devlet Üniversitesi bu şehre değer katacak, şehrin gelişimine yönelik bir proje. 15 eski Büyükşehir’de 2 ve daha fazla devlet üniversitesi varken, Samsun'da olmaması hepimizi düşündürmelidir. Bu, Samsun’un ayıbıdır. Biz bu ayıbı ortadan kaldırmak için çalışıyoruz. Bizim hedefimiz Samsun’u ilk 10 şehir arasına sokmak. Ancak bu zihinsel dönüşümle mümkün olur” diye konuştu.

2. ÜNİVERSİTEYE KARŞI ÇIKMAK, PARALELİN ÖNÜNÜ AÇMAKTIR

Samsun’a yapılacak yeni bir devlet üniversitesinin paralel yapının Samsun’daki üniversitesinin gücünü hafifleteceğini ve büyümesini önleyeceğini belirten Genç, “2. Devlet Üniversitesi, paralel yapının üniversitesinin gücünü hafifletecek bir proje. İkinci Devlet Üniversitesi’ne karşı çıkmak, paralel yapının önünü açmaktır.  İstiyoruz ki bu milletin gençlerine yeni fırsatlar, yeni seçenekler, modern eğitim imkanları sunalım.  Gençlerimiz kimsenin ağına düşmesin, kimseye muhtaç olmasınlar. Bu şehirde neden ikinci, üçüncü, dördüncü devlet üniversiteleri olmasın. Bir kısım paralel grupların ikinci bir devlet üniversitesi açılmaması için büyük bir gayret içerisinde olduklarını biliyorum. Çünkü çıkarları zedelenecek, kaynakları kuruyacak. Ancak bu paralel mücadele içerisinde olan insanların değirmenine su taşımak onların amaçlarına bilerek veya bilmeyerek hizmet etmek bu millete ihanet olur. En kısa sürede bu yanlıştan dönüleceğini umuyorum. Paralel yapının üniversitesinin yanında bulunan ve üniversite tarafından 7 yıldır kullanılmadığı için söz konusu arazinin vatandaşlara geri verilmek üzere konut alanına çevrilmesiyle ilgili 1/5000’lik ve 1/1000’lik imar planları 2-3 aydır gündeme alınmayıp bekletilirken, 2. Devlet Üniversitesi’nin alelacele reddedilmesi anlaşılması güç bir durumdur" diye konuştu.

‘3 DÖNEMDİR, ÜRETTİĞİMİZ İÇİN VARIZ’

Bilgi, teknoloji ve insan kaynağının doğru kullanılarak diğer şehirlerle aradaki mesafenin kapatılması gerektiğini vurgulayan Genç, "Bizim tek mücadelemiz bu şehrin gelişmesi için. Şu anda aziz milletimizin bize verdiği bir emaneti yerine getiriyoruz. Biz omurgalı bir partinin mensuplarıyız. Bizim, bu zamana kadar kişilere menfaat sağlayacak hiçbir karar meclisimizden geçmemiştir. Meclis kararlarına itirazlarımız olacak. Bu haklı mücadelemizde, yapacağımız itirazlara vatandaşlarımızın sahip çıkacağına inanıyoruz. Bizim amacımız üzüm yemek, bağcıyı döğmek değil. Bu çağda üreten siyaset kazanacak. AK Parti ürettiği için var. Biz 3 dönemdir ürettiğimiz için varız. Milletin istek ve arzularını yerine getirmeye devam edeceğiz. Kimse ile kişisel bir yarış ve kişisel bir kavga içerisinde değiliz. Amacımız sadece bu millete hizmet etmektir. Ancak millete hizmetin önünde engel olanlar olursa onlarla millet adına mücadele etmekten de geri durmayız. Gücümüz millet, gayemiz hizmet" şeklinde konuştu.

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum