Doğru Meslek Seçimi

Eğitimde Geniş Açı Programı kapsamında, Samsun Kavak Rıdvan Çelikel Anadolu Lisesi 10

Doğru Meslek Seçimi
07 Nisan 2015 - 16:35
Eğitimde Geniş Açı Programı kapsamında, Samsun Kavak Rıdvan Çelikel Anadolu Lisesi 10.sınıf öğrencileri ile Doğru Meslek Seçimi üzerine çalışıldı.

Çelikel Eğitim Vakfı tarafından Kavak Rıdvan Çelikel Anadolu Lisesinde uygulanan Eğitimde Geniş Açı programı yıl içinde farklı konular ve alanında uzman farklı eğitmenlerle Kavak için hizmet üretmeye devam ediyor. Bu Programın Kavak da yürütülmesine yerel destek de Kavak Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu tarafından sağlanıyor.2014-2015 Eğitim –Öğretim yılı boyunca uygulanan programın ulaşım sponsorluğunu Kavak Belediyesi üstlenerek projeye tam destek veriyor.

Uzm. Psikolojik Danışman ve Aile Terapisti Özlem Mumcuoğlu 22 Mart Pazar günü veli eğitimi çalışmasında Kavak Rıdvan Çelikel Anadolu Lisesi velileri ile bir araya gelmişti. 23 velinin katılımı ile gerçekleşen eğitim süresince gençlerin yönlendirilmesinde anne babalara düşen görevler ve meslek seçiminde gözetilmesi gereken konuların ele alındığı bir çalışma yapılmıştı. Bu zemin çalışmasının ardından Klinik Psikolog & Eğitmen İnanç Sümbüloğlu, 1 Nisan tarihinde “Meslek Seçimi-Yönlendirme “ etkinliği ile 10. sınıftaki gençler ile bir araya geldi. Böylece paralel yürütülen çalışmalar ile konu pekiştirildi ve farklı açılardan ele alındı.

Bu çalışma süresince, gençlerin kendilerini tanımaları ve kendilerine uygun meslekleri bulabilmeleri üzerinde duruldu. Kişinin kendi yeteneklerini bilmesinin çok kıymetli olduğu, geçmiş ve gelecek kaygısı ile kişinin kendisini etiketlemeden istediği meslek için bugünden çalışmaya başlamasının önemi vurgulandı. Teknolojinin gençler üzerindeki olumsuz etkisinin konuşulacağı eğitim ise 19 Nisan 2015 Pazar günü Kavak Rıdvan Çelikel Anadolu Lisesinde saat 11.00 de gerçekleşecektir. Tüm velilere açık program ücretsizdir.

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum