Dokunulmazlıklar Kaldırıldı

TBMM Genel Kurulu'nda dokunulmazlık teklifinin tümü 376 oy ile referanduma gerek kalmaksızın kabul edildi

Dokunulmazlıklar Kaldırıldı
20 Mayıs 2016 - 19:05
TBMM Genel Kurulu'nda dokunulmazlık teklifinin tümü 376 oy ile referanduma gerek kalmaksızın kabul edildi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, Samsun Milletvekilleri Ahmet Demircan, Hasan Basri Kurt ve Orhan Kırcalı ile birlikte oyunu kullandı.
İLK MADDE KABUL EDİLDİ
TBMM Genel Kurulu'nda dokunulmazlıkların kaldırılmasına ilişkin Anayasa değişikliğinin ikinci turunda ilk madde oylandı. Dokunulmazlık görüşmesinde 1'inci maddenin 2'nci tur gizli oylamasının sonuçlarına göre ilk madde 373 oyla kabul edildi. Oylamada 138 vekil red oyu kullanırken, 8 vekil çekimser oy, 9 vekil boş oy 3 vekil ise geçersiz oy kullandı.
İKİNCİ MADDEDE KABUL EDİLDİ
Dokunulmazlık görüşmesinin 2. maddesi de kabul edildi. Yapılan gizli oylamada 526 milletvekili oy kullandı. Oylamada kabul 374, ret 136, çekimser 4, boş 11, geçersiz 1 oy çıktı.
TBMM Genel Kurulu'nda milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılmasına ilişkin kanun teklifinin birinci ve ikinci maddelerinin oylanmasından sonra kanun teklifinin tümü oylandı. 531 milletvekilinin katıldığı oylamada 376 kabul, 140 ret, 5 çekimser, 7 boş oy çıkarken, 3 oy da geçersiz sayıldı. Böylece kanun teklifi kabul edildi.
Yapılan oylamalarda AK Parti Çevre, Şehir ve Kültürden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, Samsun Milletvekilleri Ahmet Demircan, Hasan Basri Kurt ve Orhan Kırcalı ile birlikte oy kullandı.

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum