DÖLEK, ENGELLİLERİN SESİ OLDU...

Eynesil işitme engelliler okulun da eğitim gören 18 öğrenciden çoğunun kulaklıkları bozuktu

DÖLEK, ENGELLİLERİN SESİ OLDU...
18 Ocak 2015 - 21:45
Eynesil işitme engelliler okulun da eğitim gören 18 öğrenciden çoğunun kulaklıkları bozuktu. 13 öğrenciden 6 çocuğun kontrolleri yapılarak yeni cihazları takıldı. 7 tanesinin kulaklıklarının bakımı yapıldı.

Geride kalan 5 duyma engelli çocuğun da en kısa zaman da işitme cihazlarının verileceği bildirildi.

8 ve 12 yaşları arasında ki işitme engelliler okulunda eğitim gören, Sude nur Küçük (Giresun Kovanlık), Efe Özer (Çanakçı), Furkan Çolak (Tirebolu), Batuhan Yılmaz (Gümüşhane- Şiran), Kenan Aksu (Yağlıdere), Muammet C. Kaya (Bulancak) doğuştan işitme engelliler.

Duroğlu Aile Hekimi Dr. Fatih Dölek konuşmasında “Birçok yere başvurulmasına rağmen bu çocukların sorunlarının çözülememesi üzerine Giresun Milli Eğitim Meclis Komisyon üyeleri bizlere ulaşarak destek istedi. Bizde Devlet Hastanesinde ki K.B.B doktorlarına çocukları muayene ettirdik. Toplam 18 çocuğumuzdan, 13 tanesinin, 6sının cihazları yoktu ve yeni takıldı. 7 tanesinin kulaklıklarının bakımı yapıldı. Uzun zamandan sonra cihazlarına kavuştular. Daha önceden rahatsızlıklarında dolayı duyamayan çocuklar ilk defa seslere alışmaya çalıştılar. Bu durumdaki arkadaşlarımıza elimizden geldikçe yardım etmek istiyorum. Biz de elimizden geleni yaparak bu kardeşlerimize duyma cihazları aldık ve kullanmaya başladılar. Yakın zamanda cihazlarına kavuşacak 5 kardeşimiz daha var. Bunların da yeni cihazları alınıp ses ölçümleri ve ayarları yapılacak.  Duyma kabiliyetlerine göre cihazlar testlerin ardından takılacak ve toplam 13 kardeşimiz artık sesleri duyabilecekler. Ailelerinin anne, baba ve diğer bireylerinin seslerini ve doğanın,  kuşların seslerini duyabilecekler. Tespit ettiğimiz diğer engelli kardeşlerimizin tüm sorunlarını çözmeye gayret ediyoruz. Onları da genç, yaşlı demeden tüm engelli kardeşlerimizin sorunlarını çözeceğiz.  Bu hepimizin görevidir. İşitme engelli, ortopedik engelli ve tüm engelli kardeşlerimiz için hepimiz üzerimize düşen görevleri yerine getirmeliyiz. Bende ortopedik engelliyim,  bu ulaşmamı engellemez.  Herkese yardım etmek istiyoruz. Engelli olan kardeşlerimiz bu toplumun bir parçasıdır ve her insan gibi hakları vardır ve onlar için her zaman elimden geleni, tüm destekler sayesinde yapacağız” Dedi.

Cihazları yeni takılan İşitme engelli çocukların,  duydukları birçok sesin ne anlama geldiklerini bilmedikleri için yeni seslere verdikleri tepkiler duygusal anlar yaşattı.    Hatta ilk defa duydukları, heyecan içinde kaldıkları da gözden kaçmadı.  İlk bakışta seslerin ne anlama geldiğini anlamadılar. Sonra ağlayarak sesleri duydular bu da ailelerini çok sevindirdi.

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum