DÜNYA BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ GÜNÜ" KUTLAMA MESAJI

SAMSUN VALİSİ İBRAHİM ŞAHİN “DÜNYA BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ GÜNÜ” NEDENİYLE KUTLAMA MESAJI YAYINLADI

DÜNYA BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ GÜNÜ" KUTLAMA MESAJI
02 Mayıs 2015 - 10:52
SAMSUN VALİSİ İBRAHİM ŞAHİN “DÜNYA BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ GÜNÜ” NEDENİYLE KUTLAMA MESAJI YAYINLADI.

Birleşmiş Milletler tarafından 1991 yılında alınan kararla 03 Mayıs günü “Dünya Basın Özgürlüğü Günü” olarak kabul edilmiştir. Bu tarihten itibaren 03 Mayıs günü tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de “Dünya Basın Özgürlüğü Günü” olarak kutlanmaktadır.

Cumhuriyetimizin kuruluşuyla birlikte önemli gelişmeler gösteren Türk basını, günümüzde de çağın getirdiği teknolojik gelişmeleri yakından takip ederek, gündemdeki konulara çözüm üreten yayınlarıyla dünyadaki emsallerine örnek olmuştur. Türk basını, tarihi boyunca halkın sesi ve kamuoyunun tarafsız haber alma görevini başarılı bir şekilde yerine getirmektedir.

İlimizdeki yerel ve yaygın basın kuruluşlarının, vatandaşlarımızın haber alma hakkını ilkeli, tarafsız, sorumlu gazetecilik anlayışı içerisinde yerine getirmeleri, toplumumuz tarafından şüphesiz takdirle karşılanacaktır.

Kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi, yapılan hizmetlerin vatandaşlarımıza yansıtılması ve sorunların çözülmesinde çok önemli bir kamu hizmeti üstlenen ilimiz ve bu sektörde bulunan tüm basın kuruluşları ile basın mensuplarının ‘Dünya Basın Özgürlüğü Günü’nü yürekten kutlar, görev başında ve sonrasında hayatını kaybederek aramızdan ayrılan tüm basın mensuplarına da rahmet dilerim.

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum