DÜNYANIN EN KUTSAL HEDİYESİDİR...

“BAŞKASINA HAYAT VERMEK DÜNYANIN EN GÜZEL VE EN KUTSAL HEDİYESİDİR” Vali İbrahim Şahin, Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi Konferans Salonu’nda organ nakli konusunda farkındalık yaratmak i

DÜNYANIN EN KUTSAL HEDİYESİDİR...
20 Şubat 2015 - 23:59
BAŞKASINA HAYAT VERMEK DÜNYANIN EN GÜZEL VE EN KUTSAL HEDİYESİDİR”

Vali İbrahim Şahin, Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi Konferans Salonu’nda organ nakli konusunda farkındalık yaratmak için, Gazeteci Yazar Tuluhan Tekelioğlu’nun yönetmenliğini yaptığı organ nakli yapılarak yeniden hayata tutunmayı başaran hastaların hikâyelerini anlatan ‘Yeni Hayat’ adlı belgeseli izledi.

İstiklal Marşı ve Saygı duruşunun ardından Samsun tanıtımı görseli ile başlayan program, Gazeteci Yazar Tuluhan Tekelioğlu’nun yazıp yönettiği ‘Yeni Hayat’ isimli belgeselin gösterimi ile devam etti.

Gazeteci Yazar Tuluhan Tekelioğlu’nun yazıp yönettiği ‘Yeni Hayat’ isimli belgeselin gösteriminin ardından, Samsun İl Sağlık Müdürü Dr. Yusuf Köksal yaptığı konuşmasında “Samsun’da yılda yüzlerce organ nakli yapılıyor. İl Sağlık teşkilatı olarak bizler bir şekilde bunlara vesile oluyoruz. İnanın burada izlediğimiz bu heyecanın aynısını her nakilde bizlerde, bizim hekimlerimiz de yaşıyor. Gerçekten bu çok güzel bir heyecan. Ben bu camianın, bu organ nakli ekibinin içerisinde olmaktan çok gururluyum ve çok mutluyum. Ben Samsun’daki ve Türkiye’deki organ nakli ile ilgilenen bütün arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Hepinize hoş geldiniz diyorum” dedi.

Gazeteci Yazar Tuluhan Tekelioğlu yaptığı konuşmasında, “Biz istedik ki başkaları için kendini unutan insanların hikayelerini taşıyalım. Çünkü uzun zamandan beri başkaları için kendimizi unutmayı unuttuk. Artık başkaları için bir şeyler yapmak gerekiyor. Biz bu belgeseli çektikten sonra çok hoş, çok güzel şeylerle karşılaştık. Bütün sağlık çalışanlarına çok teşekkür ederim. Çünkü organ nakli muhteşem bir dünyadır. Biz bu dünyayı tanıdıktan sonra bizim de hayatımız değişti.

‘Yeni Hayat’ bizim hayatımızı değiştirdi. Biz organlarımızı bağışladık ve bunu önceden yapmadığım için aslında çok utandım. Ben o zaman bu dünyayı bilmiyordum. Ama belgeseli çektikten sonra organlarımızı bağışladık. Toplam bu güne kadar fiili ‘Yeni Hayat’ı seyreden insanlardan 178 kişi organını bağışladı. Sizce bir başkasına hayat vermek dünyanın en güzel ve en kutsal hediyesi değil mi. Hepinize çok teşekkür ederim” dedi.

Valimiz Sayın İbrahim Şahin yaptığı konuşmasında, “Bu belgeseli izlediğim zaman gözlerim doldu. Organ nakli yapılarak yeniden hayata tutunmayı başaran kız çocuğunun içten gülerek sevincini paylaşıyor olması her halde bir dünyaya değer. Onun için siz doktorlar çok güzel işler yapıyorsunuz. Sizleri kutluyorum. Bu belgeseli izledikten sonra ben de organlarımı bağışlayacağıma karar verdim. Aynı zamanda bu belgeselin yönetmeni Gazeteci Yazar Tuluhan Tekelioğlu’nu da kutluyorum.

Bu belgesel inşallah organ bağışının artması konusunda bir vesile olur. Türkiye’de organ bağışı çok düşük düzeydedir. Öldükten sonra organlarımız bir başka insana hayat veriyor, hayat kazandırıyor. Bundan daha basit, daha kolay bir sevap kazanma yöntemi olur mu veya insana hayat kazandırılabilir mi? Organ nakli bağışında bulunmak isteyenlerin herhalde çok rahatlıkla bu tarz dizileri ve belgeselleri izledikten sonra bağışlayacaklarını düşünüyorum. Bizim sağlık teşkilatımız organ bağışı konusunda çok ciddi gayret sarf ediyor.

Samsun organ bağışı konusunda Türkiye’de çok ön sıralarda yer almaktadır. Bundan dolayı Samsun halkını kutluyorum. Samsun halkı olarak bu gibi konulara duyarlı olmak gerçekten çok güzel bir iştir. İnşallah bu belgesel olabildiğince geniş kesimlere izletilir. Organ bağışı konusunda halkımızın daha duyarlı olmasını temenni ediyorum. Emeği geçen herkese çok çok teşekkür ediyorum. Organ naklini gerçekleştiren bütün doktorlarımızı tekrar kutluyorum.  Onlara şükranlarımı sunuyorum. Sizleri sevgiyle, saygıyla ve muhabbetle selamlıyorum” dedi.

‘Yeni Hayat’ adlı belgeselin gösterimine ayrıca, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Akan Vali Yardımcısı Ali Galip Saral, Atakum Kaymakamı Ali Bakoğlu, Tekkeköy Kaymakamı İbrahim Küçük, İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Mehmet Dursun Mehel, kamu kurum ve kuruluş müdürleri, hastane yöneticileri, çalışanlar ve çok sayıda davetli katıldı.

 

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum