Durakta Matematik Projesi Canik Te

Kuruculuğunu matematik öğretmeni Mukaddes Karip in yaptığı eTwinning projesi 81 ilde 161 öğretmen tarafından uygulanan bu projeye Canik ilçesinde ortak oldu

Durakta Matematik Projesi Canik Te
01 Ekim 2019 - 16:14
Kuruculuğunu matematik öğretmeni Mukaddes Karip in yaptığı eTwinning projesi 81 ilde 161 öğretmen tarafından uygulanan bu projeye Canik ilçesinde ortak oldu.
Matematiğe karşı önyargıları yıkmak, eğlenceli çizimlerle matematiği sevdirmek amacıyla uygulanan durakta matematik projesi Canik’te uygulanmaya başladı.
OTOBÜS DURAKLARINA ASTILAR
Hasköy Ortaokulu öğretmeni Atiye Cantürk ve Kocatepe İlkokulu öğretmeni Yaşar Cantürk ün birlikte yürüttüğü projede, eğlenceli matematik çizimlerini İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Uzunlar, Şube Müdürü Bakiye Can Usta okul müdürlerinden Hakan Özkan ve Levent Kurtuluş öğrencilerle birlikte otobüs duraklarına astılar. “Durakta Matematik Projesi" ile de 7’den 70’e hepimize hayatımızda matematiğin saklandığı yerleri eğlenceli çizimleriyle yeniden keşfetmemizi, matematiği artık severek isteyerek öğrenmelerini hedefliyor.
GÜNLÜK YAŞAMINA ATI
Canik ilçesinde otobüs duraklarına bu çizimleri afişler halinde asılarak; her yaştan herkesin matematik algısını değiştirmek, matematiğe karşı önyargıları kırmak, matematiği kitap, okul, öğrenci ve öğretmen dörtgeninden çıkarıp, günlük yaşamına atı ve avantajı haline getirmek istendi. İlerleyen süreçte öğrencilerin çizimlerini de yine ‘’ Durakta Matematik” projesiyle sergileyerek öğrencilerin matematiği yaşamasına, aldığı keyfi sergilemesine imkân verilecek.
Köksal ÖNER

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum