DYP Milletvekili olarak...

Meral Akşener DYP Milletvekili olarak TBMM’ye giren Mehmet Ağar’ın Susurluk olayının ardından istifa etmesiyle zamanın başbakanı Prof

DYP Milletvekili olarak...
09 Ekim 2015 - 19:18
Meral Akşener

DYP Milletvekili olarak TBMM’ye giren Mehmet Ağar’ın Susurluk olayının ardından istifa etmesiyle zamanın başbakanı Prof. Dr. Necmettin Erbakan tarafından içişleri bakanlığına getirilen Trabzon valiliğinden emniyet genel müdürlüğüne atanan Alaattin Yüksel’in gece yarısı kapsını kırarak yerine Hakkâri valisi Kemal Çevik’i oturtan Meral Akşener 28 Şubat post modern darbesinin ardından (başbakan Prof. Dr. Erbakan’ın havada yakıt ikmali yaparken) cumhurbaşkanı Süleyman Demirel tarafından resmen cebren görevden uzaklaştırılmasıyla soluğu çiçeği burnundaki Ak partide alan Akşener 2000 yılında haçkalı hoca baba şenlikleri için bu şehre gelen Abdullah Gül ve Recep Tayip Erdoğan ile birlikte Trabzon havalimanına iner.

O sırada tesadüfen havalimanında buluna Trabzon il emniyet müdürü İsmail Güzel Demirci kendilerini eski içişleri bakanı olması sebebiyle bölge trafik şube müdürlüğü altında bulunan çay bahçesinde çay içmeye davet eder. Davete uyan Akşener, Erdoğan ve Gül bölge trafik altında çay bahçesine giderler. Emniyet müdürü Güzel Demirci’nin çayını içerler. Olay anında basına intikal eder. Bugünlerde hızlı bir ak parti savunucusu olan gazeteci dostumuz bu olayı haber olarak değerlendirir manşete çeker. İçişleri bakanı Rüştü Kazım Yücelen devreye girer. Aynı gece emniyet müdürü Güzel Demirci merkeze alınır. Yerine Rize emniyet müdürü Hamdi Güngör atanır. Ancak Güzel Demirci hukuka gider idare mahkemeye dava açar. 3 ay sonra göreve döner. 3 gün sonra tekrar görevden alınır. 3 ay sonra tekrar göreve döner. 3 gün sonra tekrar alınır…  Bu git geller 3 kez tekrarlanır. Sonunda Ak Parti genel seçime giderken Şener listede yer bulamaz ve soluğu MHP’de alır.

2002’de MHP baraj altında kalır. 2007 de MHP’den milletvekili seçilerek yeniden TBMM’ye döner ve başkan vekili seçilir. Ak Parti 2002 de tek başına iktidar olur. Trabzon emniyet müdürü Hamdi Güngör trafik daire başkanlığına atanırken İsmail Güzel Demirci Nevşehir emniyet müdürlüğüne, Ramazan Akyürek ise Trabzon emniyet müdürlüğüne atanarak yeni bir düzenleme yapılır.

Tabi bu arada başta Rahip sandora Hrant Dink, Tayadlıların linç edilmesi, KTÜ de görevli iki Prof. biri Boztepe’de, bir diğeri değirmende çarşı içinde katledilmeleri olmak üzere ses getiren birçok önemli olay… İlginçtir bu olaylar hep o döneme rastlar. Hiç birine tesadüf diyemeyiz! Otorite boşluğundan doğan bu olayların sebepleri idarecilerdir.

Gelelim asıl konumuza… Akşener 2014 de MHP’den tekrar seçilerek TBMM’ ne girse de genel başkan Dr. Devlet bahçeli tarafından başkan vekilliğine aday gösterilmez. Bu olay iplerin koptuğunu gösterir ve yenilen seçimlerde 1 Kasım 2015 genel seçimlerinde, 3ayrı partiden 6 kez TBMM’ne girmeyi başaran Murat Başeskioğlu ile birlikte liste dışı bırakılır.

Karar son derece doğrudur. Kim yapmışsa ellerine sağlık diyorum!

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum