EFENDİMİZİN MÜBAREK YÜZÜNÜ NEŞE VE SEVİNÇ KAPLARDI...

Samsun’un Tekkeköy ilçesindeki 19 Mayıs Anaokulu Öğretmen ve öğrencileri tarafından hazırlanan Kutlu Doğum Programı Tekkeköy Belediye Düğün salonunda düzenlendi

EFENDİMİZİN MÜBAREK YÜZÜNÜ NEŞE VE SEVİNÇ KAPLARDI...
01 Mayıs 2017 - 12:35
Samsun’un Tekkeköy ilçesindeki 19 Mayıs Anaokulu Öğretmen ve öğrencileri tarafından hazırlanan Kutlu Doğum Programı Tekkeköy Belediye Düğün salonunda düzenlendi.
Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa  (SAV)’in  dünyaya teşrifleri olarak anılan Kutlu Doğum Haftası çerçevesinde gerçekleştirilen  programa; Tekkeköy Belediye Başkan Yardımcısı Aydın Karmil, Tekkeköy İlçe Milli Eğitim Müdürü  Ahmet Yalçınkaya, Tekkeköy İlçe Milli Eğitim Şube Müdürlerinden  Melih Erdem, Emin Küçük, okul müdürleri ve veliler katıldı.
ÖĞRENCİLERİMİZE DİNİ EĞİTİM VERMEKTEYİZ
Prograın açış konuşmasının yapan Okul Müdürü Semra Güney:”  Okulumuzda Tekkeköy Kaymakamlığı, Tekkeköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Tekkeköy Müftülüğü işbirliği ile Değerler Eğitimi ve Kur’an Eğitimi adı altında imzalanan protokol kapsamında 2’inci sınıf oluşturarak öğrencilerimize dini eğitim vermekteyiz. Dini ve ahlaki eğitimin 4-6 yaş grubu çocukların şahsiyet oluşumunda ve sosyal kültürel kimlik gelişimindeki etkisi büyüktür. Çocukların ihtiyacı olan dini eğitim çocukların gelişim özelliklerine göre verilmektedir. Kutlu Doğum Haftasının amacı çocuklarımızın Peygamber Efendimizi tanımalarını ve sevmelerini sağlamaktır” dedi
ONLARIN YANINDA HER ZAMAN ÇOCUKLAŞIRDI
Âlemlere rahmet olarak gönderilen Efendimizi diğer insanlardan ayıran en büyük özelliklerinden bir tanesi şefkatli olmasıdır ifadelerini kullanan Güney”  Peygamber Efendimizin şefkatinin en canlı örneğini çocuklar üzerinde görüyoruz. Peygamber Efendimizin çocuklara olan şefkati ve sevgisi bambaşkaydı. Bir çocuk gördüğü zaman Peygamber Efendimizin mübarek yüzünü neşe ve sevinç kaplardı. Onu tutar, kollarının arasına alır, kucaklar, okşar, sever ve öperdi. Gördüğü ve karşılaştığı her çocuğa selâm verir, halini hatırını sorardı. Çocuklarla arkadaşça konuşur, onların yanında her zaman çocuklaşırdı. Anlayış seviyelerine göre sohbet eder, öğütler verirdi.  Bizler de anne, baba ve öğretmen olarak çocuklarımıza peygamber efendimizin çocuklara davrandığı gibi davranmalıyız ve çocuklarımızı peygamber efendimizin çocukları sevdiği gibi sevmeliyiz” diye konuştu.
Köksal ÖNER
şokhaber.net



FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum