EFSANE BAŞKAN MENTEŞOĞLU ANILIYOR…

Samsunspor’un efsanevi başkanlarından Hasbi Menteşoğlu, Çarşamba Göğceli de ki, mezarı başında  bugün saat 12

EFSANE BAŞKAN MENTEŞOĞLU ANILIYOR…
26 Şubat 2016 - 15:06
Samsunspor’un efsanevi başkanlarından Hasbi Menteşoğlu, Çarşamba Göğceli de ki, mezarı başında  bugün saat 12.30’ da anma töreni düzenlenecek.
1'NCİ LİG'DE İKEN KULÜP BAŞKANLIĞINA GELDİ
Türk futbolu Menteşoğlu’ nu salyangoz ve kurbağa ihracatı ile tanımakta idi.  Sekiz köşeli şapkası, yumurta topuklu ayakkabısı ve tespihi onun simgesiydi. 27 Şubat 2002 tarihinde hayata veda eden Hasbi Menteşoğlu, 20 Şubat 1984 tarihinde Samsunspor 1'nci ligde iken kulüp başkanlığına geldi. Başkanlığı döneminde Samsunspor 1. Lig'den şampiyon olarak Süper Lig'e çıktı ve o sezon takımı şampiyonluğa oynayan bir takım haline getirdi.

[gallery ids="45052,45054"]
SAMSUNSPOR 2 KEZ DE SÜPER LİG GOL KRALI ÇIKARDI
1983 sezonundan itibaren Samsunspor 1988 yılına kadar evinde oynadığı 86 lig maçında sadece 5 mağlubiyet aldı. 1. Lig'de açık ara şampiyonluk ve Süper Lig'de iki sene lig üçüncülüğü, bir sene de lig dördüncülüğü var. Ayrıca yine Hasbi Ağa'nın döneminde Samsunspor 2 kez de Süper Lig gol kralı çıkardı, Türkiye A Milli Futbol Takımı'na 3’ü banko oynayan dört futbolcu verdi. Menteşoğlu başkanlığındaki Samsunspor, o dönemde ligin maddi yönden en rahat takımlardan birisiydi.
Köksal ÖNER
şokhaber.net

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum