Efsane bürokrat Mehmet Atalay

Mehmet Atalay Efsane bürokrat Mehmet Atalay Trabzon’a yayınlanan yerel bir gazeteye spor muhabiri olarak işe başlayan ve kısa zamanda yaygın medya transfer olur

Efsane bürokrat Mehmet Atalay
29 Haziran 2015 - 13:44
Mehmet Atalay

Efsane bürokrat Mehmet Atalay Trabzon’a yayınlanan yerel bir gazeteye spor muhabiri olarak işe başlayan ve kısa zamanda yaygın medya transfer olur.

Recep Tayyip Erdoğan’ın 1994 yerel seçimlerinde İstanbul büyükşehir belediye başkanlığına seçilmesiyle sportif A.Ş Genel müdürlüğüne atanır Mehmet Atalay.

Başkan Erdoğan’ın okuduğu bir şiir yüzünden halkı tahrik ettiği gerekçesiyle ceza alması ve 1999 yerel seçimlerinde büyükşehir belediye başkanlığına bir daha aday olamaz. Destekleyerek İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçtirdiği Ali Müfit Gürtuna Başkan Erdoğan’ın ekibini budamaya başlar. Genel müdür ve daire başkanı düzeyinde bulunan Binali Yıldırım, Hilmi Güler ve Mehmet Atalay’ı görevden alır.

AK Partinin kurulması ve 2002 genel seçimlerinde tek başına iktidar olmasıyla Hilmi Güler ve Binali Yıldırım milletvekili ve ilk hükümette Atalay Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğüne getirilmişti.

Türk sporundan sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin ile büyük projelere imza atan Genel Müdür Atalay özellikle Karadeniz oyunlarının bu şehirde gerçekleştirilmesi ve ardından ilin valisi Hüseyin Yavuz Demir ve belediye başkanı Volkan Canalioğlu’nu yanına alarak Avrupa yollarına düşmesinin asıl gayesi Avrupa gençlik olimpiyatlarını Trabzon’a getirmekti. Yurt dışında başlattığı bir dizi temaslar sonuç verdi olimpiyatların Trabzon’da yapılamasına karar verilince bu şehirde trilyonluk yatırımlarla atletizm pisti, açık ve kapalı yüzme havuzları, basketbol, voleybol salonlarına, olimpiyat köyünde yaptırılan 5000 kişilik yurtlar onun emekleridir. Koyu bir TS taraftarı olan Atalay’ı tüm deplasman maçlarında görmek mümkündür. Akyazı projesinin fikir babasıdır.

Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Murat Başeskioğlu’nun görevden aldığı Genel Müdür Atalay, zamanın Başbakanı Erdoğan tarafından Basın İlan Kurumu Genel Müdürlüğüne getirildi ve ilk kez Trabzon yerel basını tam kadro Finlandiya’daki bayrak devir teslim törenine katıldık. Trabzon tarihinde ilk kez uluslararası bir olimpiyat gerçekleştiriliyor. Bu tarihi bir adımdır. Bu şehirde yalnız futbol yok, boks yok ve bu şehirde göreceksiniz voleybol, basketbol, hentbolcular hatta masa tenisi oyuncuları yetişecek. Bu salonlara bu sahalara ve bu kortlara yerel yönetimler sahip çıkarsa bu şehirde spor fabrikası kurulur. Dünya Trabzon’un sesini yalnız Trabzonsporla duymaz. Tüm spor dallarında duymak zorunda kalır demişti. Kendisine siz bu olimpiyatlara nasıl hazırlanacaksınız, nerde nasıl bu kadar arazi bulacaksınız, dünyanın dört bir yanından gelen o kadar sporcuyu nerede barındıracaksınız nasıl güvenliğini sağlayacaksınız dediğimde, benim şehrimin insanları azimli ve kararlıdır. Bu işten yüzümüzün akıyla çıkacağız demişti ve bu şehir Avrupa gençlik olimpiyatlarında ciddi bir sınav vermiştir.

Bu şehirde gerçekleşen her spor faaliyetine, her önemli toplantıya, herkesin düğüne cenazesine katılan Genel Müdür Atalay kış olimpiyatlarının Erzurum’a gelmesinde onca tesisin o şehirde yapılmasında katkısı büyüktür. Başta Rize olmak üzere bu ülkede gerek iş adamları gerekse büyükşehir belediyelerinin yaptırdığı stadyumların proje babasıdır. İlk imza Atalay’a aittir. Çok sevdiği bu şehri milletvekili olarak temsil etmeyi çok arzu etmiş taban kendisini anında sahiplense de tavan kendisine büyük vefasızlık yapmıştır. Yapılan bu haksızlık Atalay’ı derinden üzmüştür. Atalay emekli edilecek ve bir köşeye bırakılacak bürokrat değildir.

Trabzonlu hemşehrimiz Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan’ın Atalay’ın yerine Genel Müdür Yardımcısını ataması tesadüfü değildir.

Unutmayın keser döner sap döner bir gün gelir hesap döner!

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum