Eğitim öncelikli meselemiz

Seçilmesi halinde eğitimin öncelikli meselesi olacağını belirten AK Parti Samsun Milletvekili Aday Adayı Elif Coşkun Bilgin, “Eğitimin tüm sorunlarını en ince ayrıntılarına kadar tespit edecek ve çözü

Eğitim öncelikli meselemiz
26 Şubat 2015 - 19:40
Seçilmesi halinde eğitimin öncelikli meselesi olacağını belirten AK Parti Samsun Milletvekili Aday Adayı Elif Coşkun Bilgin, “Eğitimin tüm sorunlarını en ince ayrıntılarına kadar tespit edecek ve çözüme kavuşturacağız. Taşımalı değil, yerinde eğitim için çalışacağız” dedi.

AK Parti Samsun Milletvekili Aday Adayı Elif Coşkun Bilgin, seçim gezileri kapsamında ilçe ziyaretlerini sürdürüyor. Bafra, Alaçam ve Yakakent ilçelerine giden Bilgin, AK Parti İlçe Teşkilatlarını ziyaret ederek, teşkilat yöneticileri ve partililerle görüştü. Samsun’un eğitimdeki durumunun şehre yakışmadığını belirten Bilgin, milletvekili seçilmesi durumunda en öncelikli meselelerinin eğitim olacağını ifade ederek, Samsun’un bütün ilçelerinin eğitimde daha iyi noktalara gelmesi ve taşımalı eğitimi en aza indirmek için çalışacağını söyledi.

En önemli gündem maddesi

İlk ziyaretini Bafra’ya gerçekleştiren Bilgin, AK Parti İlçe Başkanı Tuncay Yurduseven’den ilçenin sorunları hakkında bilgi aldı. Partililerle sohbet eden Bilgin daha sonra Alaçam ilçesinde AK Parti İlçe Teşkilatını ziyaret etti. Burada İlçe Başkanı Ali Şengül ve teşkilat yöneticilerini dinleyen Bilgin, günün son ziyaretini ise Yakakent ilçesine gerçekleştirdi. İlçe Başkanı Sefer Tek’in yanısıra teşkilat yöneticileri ve partililerle görüşen Bilgin, ilçelerde eğitim kalitesini daha artırmak için eğitimin en önemli gündem maddesi olacağına işaret etti.

Hedef, eğitimde ilk 10

Samsun’un eğitimde istenilen düzeyde olmadığını vurgulayan Bilgin, “Diğer illerle kıyasladığımızda ortanın altı diyebileceğimiz bir noktada yer alıyoruz. Ülkemizin en büyük 16 ilinden biri olan Samsun için bu hiç de yakışmayan bir durumdur. İlimizin eğitimde en azından ilk 10 içerisinde yer alması gerekir. Bu bir temenniden ziyade bir zorunluluktur, bir ödevdir. Eğitimde ön plana çıkamayan hiçbir şehrin ilerleme ve lider il olma hedeflerinden bahsedilemez. Bu yüzden en kısa süre içerisinde eğitim sorunlarımızı ele alarak çözeceğiz” dedi.

Taşımalı değil, yerinde eğitim

Düzenleyecekleri eğitim çalıştayları ve yapacakları araştırmalarla eğitimin tüm sorunlarını en ince ayrıntılarına kadar tespit edecek ve çözüme kavuşturacaklarını dile getiren Bilgin, “Eğitim yatırımlarından en yüksek payı alabilmek için merkezi düzeyde gerekli çalışmaları yapacağız. Eğitim yatırımlarını ihtiyaca uygun şekilde dağıtacağız. Bugün Samsun’umuz okulların bölgelere göre, ihtiyaca uygun bir şekilde inşa edilmemiş olmasının sıkıntısını yaşıyor. Büyük bir öğrenci kitlesi okula servislerle taşınmak zorunda kalıyor. Biz taşımalı eğitimi en aza indirerek, yerinde eğitime önem vereceğiz. Eğitim öncelikli ve önemli konularımızdan birisi olacak” diye konuştu.

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum