Eğitimdeki sorunlar masaya yatırıldı

Canik Kent Konseyi Eğitim Çalışma Grubu’nun Nisan ayı toplantısında, ilçedeki eğitim sorunları masaya yatırıldı

Eğitimdeki sorunlar masaya yatırıldı
22 Nisan 2015 - 16:18
Canik Kent Konseyi Eğitim Çalışma Grubu’nun Nisan ayı toplantısında, ilçedeki eğitim sorunları masaya yatırıldı. Toplantıda okul türlerinin artırılması gerektiğine vurgu yapılırken, başka ilçelere gitmek zorunda kalan başarılı ve yetenekli öğrenciler için Sosyal Bilimler ve Fen Lisesi’ne ihtiyaç duyulduğu belirtildi.

SOSYAL BİLİMLER VE FEN LİSESİ KURULMALI

Canik Kent Konseyi’nde Genel Sekreter Reşat Kılınçarslan koordinatörlüğünde yapılan Eğitim Çalışma Grubu Toplantısı’nda ilçede ihtiyaç duyulan okul türlerinin arttırılması ve öğrencilerin Meslek Liselerine yönlendirilmesi konusu ele alındı. Canik’te başarılı ve yetenekli öğrencilerin eğitim alabileceği Fen Lisesi veya Sosyal Bilimler Lisesi olmadığı için bu öğrencilerin diğer ilçelerde eğitim gördüğü ve bunun Canik’in eğitim başarısına katkı sağlamadığına dikkat çekilen toplantıda, Canik İlçesinde başarılı öğrencilerin eğitim görebileceği Sosyal Bilimler ve Fen Lisesine ihtiyaç olduğu belirtildi.

TURİZM VE SAĞLIK MESLEK LİSESİ ŞART

Canik bölgesinde bulunan Meslek liselerinin sayısının ve açılan bölümlerin yetersiz olduğu vurgulanan toplantıda ayrıca,  “Turizm Meslek Lisesi veya Sağlık Meslek Lisesi açılarak Canik’teki öğrenciler mesleki eğitime yönlendirilebilir. Bu sayede öğrencilerimize daha iyi imkânlar ve eğitim seçeneği sağlanmış olacaktır. Ayrıca uygulama alanlarına yakın olması nedeniyle Canik’te kurulacak bir meslek lisesi, öğrencilerin hem iyi bir eğitim almalarını hem de meslek sahibi olmalarını sağlayacaktır” denildi.

GENİŞ KAPSAMLI TOPLANTI

Toplantıya, Canik Kent konseyi Genel Sekreteri Reşat Kılınçarslan, Eş Başkanlar Mevlana Eğitim, Kültür ve Yaşam Kampüsü yetkilisi Ahmet Emrah Gökçe ile 100. Yıl İlkokulu Müdürü Yıldıran Yılmaz ve grup üyeleri CAKEM Müdürü Serdar Erdal, TÜİK adına Selma Sözen, Canik İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü İdris Kapkara, Hasköy Cumhuriyet Ortaokulu adına Elçin Ellinci, Canik İlçe Emniyet Müdürlüğü adına Osman Çetinkaya katıldı.

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum