EĞİTİMİN SORUNLARI GÖRÜŞÜLDÜ

CANİK KENT KONSEYİ EĞİTİM ÇALIŞMA GRUBU EĞİTİMİN SORUNLARINI GÖRÜŞTÜ Canik Kent Konseyi Eğitim Çalışma Grubu tarafından düzenlenen toplantıda, Canik’te ikili öğretimin getirdiği sorunlar ve nor

EĞİTİMİN SORUNLARI GÖRÜŞÜLDÜ
15 Ocak 2015 - 20:20
CANİK KENT KONSEYİ EĞİTİM ÇALIŞMA GRUBU EĞİTİMİN SORUNLARINI GÖRÜŞTÜ

Canik Kent Konseyi Eğitim Çalışma Grubu tarafından düzenlenen toplantıda, Canik’te ikili öğretimin getirdiği sorunlar ve normal ( tekli) öğretime geçmek için yapılacak çalışmalar masaya yatırıldı.

Toplantıda ikili öğretim yapılan okullarda öğrencilerin sosyal, kültürel ve ders dışı etkinliklerden yeteri kadar yararlanamadıkları, eğitimin çok erken saatlerde başlayıp çok geç saatlerde tamamlandığı, sabahçı ve öğlenci devrelerin giriş ve çıkışlarında zaman yetersizliğinden gerekli temizliğin yapılamadığı, idarecilerin okulda kaldıkları sürenin çok uzun olması nedeniyle performanslarının olumsuz etkilendiği konuları dile getirildi.

Ondokuzmayıs Üniversitesi’nden Doç. Dr. Murat Gökalp;  Yapılandırmacı Öğrenme konusunda açıklamalarda bulunarak,  yapılandırmacı öğrenmenin, var olanlarla yeni olan öğrenmeler arasında bağ kurma ve her yeni bilgiyi var olanlarla bütünleştirme süreci olduğunu söyledi. Yapılandırmacı Öğrenme konusunda bir proje hazırlanarak, ilgili kurumlardan gerekli izinler alındıktan sonra Canik’te belirlenen pilot okullarda öğretmenlere  “Yapılandırmacı Öğretim”  konusunda eğitimler verebileceğini ve bunun Canik’teki eğitim seviyesini yükselteceğini belirtti.

Toplantıya Canik Kent Konseyi Genel Sekreteri Reşat Kılınçarslan, Ondokuzmayıs Üniversitesi’nden Doç. Dr. Murat Gökalp, Canik 100.  Yıl İlkokulu Müdürü Yıldıran Yılmaz, Yavuz Selim Mahallesi Muhtarı ve Roman Derneği Başkanı Selim Gökçen, TÜİK’ten Selma Sözen, TEGV’den Nehir Günay, Gönüllü Aysen Tozlu, Canik Belediyesi’nden Serdar Erdal ve Canik Kent Konseyi Eğitim Çalışma Grubu Eş Başkanı Ahmet Emrah Gökçe katıldı.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum