EKOSİSTEM BİLİNÇLENDİRME PROGRAMI VE MAVİ KARADENİZ EĞİTİM PROJESİ

EKOSİSTEM BİLİNÇLENDİRME PROGRAMI VE MAVİ KARADENİZ EĞİTİM PROJESİ DenizTemiz Derneği/TURMEPA  Samsun şubesi olarak 2014-2015 Eğitim yılında, Ondokuzmayıs Üniversitesi, Milli Eğitim Müdü

 EKOSİSTEM BİLİNÇLENDİRME PROGRAMI VE MAVİ KARADENİZ EĞİTİM PROJESİ
25 Aralık 2014 - 01:08
EKOSİSTEM BİLİNÇLENDİRME PROGRAMI VE MAVİ KARADENİZ EĞİTİM PROJESİ

DenizTemiz Derneği/TURMEPA  Samsun şubesi olarak 2014-2015 Eğitim yılında, Ondokuzmayıs Üniversitesi, Milli Eğitim Müdürlüğü ve TUBİTAK  ile birlikte iki farklı projeyi birleştirerek Karadeniz i korumak ve geleceğe daha güzel bir çevre bırakmak için önemli bir eğitim projesi gerçekleştiriyoruz.

Turmepa olarakTÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezinin Karadeniz’i kirlilikten korumak için Karadeniz’i çevreleyen ülkeler ile birlikte yürüttüğü Sıcak Noktaların Bütünleşik Yönetimi ve Karadeniz Ekosisteminin Korunması Projesinin,  Ekosistem Bilinçlendirme Programını üstlenmiş bulunmaktayız. Bu kapsamda Ondokuzmayıs Üniversitesi Eğitim Fakültesi Biyoloji Öğretmenliği Bölümü Doç. Dr. Handan Güneş önderliğinde oluşturulan Çevre Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Yüksel Ardalı, İlköğretim Bölümü Prof. Dr. Tohit Güneş,  Bilgisayar Ve Öğretim Teknolojileri Bölümü Yrd. Doç. Dr. Emine Şendurur, Coğrafya Öğretmenliği Bölümü Yrd. Doç. Dr. Nevin Özdemir, Biyoloji Bölümü Dr. Özgür Baytut ve OMÜ öğrencilerinin oluşturduğu proje ekibi ile Karadeniz ekosistemini tanıtan ve Karadeniz in kirlilikle ilgili taşıdığı riskleri ve çözüm yollarını gösteren,  Orta Öğretim 5-8 ve 9-12 Lise seviyesinde iki farklı seviyede bir eğitim seti hazırlandı.

Samsun Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE departmanı ile yürütmeye başladığımız Mavi Karadeniz Eğitim Projesi kapsamında Ondokuzmayıs Üniversitesi Proje Ekibimiz ile hazırladığımız eğitim setlerini;  Valimiz, Büyükşehir Belediye Başkanımız, Milli Eğitim Müdürümüz ve diğer Kamu Yöneticilerimizin katıldığı, 10 Aralık da İlkadım İlçesinde düzenlediğimiz açılışımız ile kamuoyu ile paylaştık. Samsunun tüm ilçelerindeki yaklaşık 500 gönüllü öğretmenimize ulaşacağımız Eğitici Eğitimlerini vermeye devam ediyoruz.  Daha sonra eğitici eğitimi alan öğretmenlerimiz eğitimlerimizi öğrencilerine aktaracaklar.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum