ELVEREN İNSANLAR (ELVİN) DERNEĞİ REKTÖR AKAN'I ZİYARET ETTİ

ELVEREN İNSANLAR (ELVİN) DERNEĞİ REKTÖR AKAN’I ZİYARET ETTİ

ELVEREN İNSANLAR (ELVİN) DERNEĞİ REKTÖR AKAN'I ZİYARET ETTİ
12 Eylül 2014 - 10:04
ELVEREN İNSANLAR (ELVİN) DERNEĞİ REKTÖR AKAN’I ZİYARET ETTİ.

Elveren İnsanlar Derneği  (ELVİN-DER) üyeleri, Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Akan’ı makamında ziyaret ettiler. Ziyarette, Dernek Başkanı Yeşim Gürsoy ve Yönetim Kurulu Üyeleri derneğin faaliyetleri hakkında bilgi verdiler.

Ziyarette, Ondokuz Mayıs Üniversitesi ve Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte yürüttükleri, Engelliler Destek Programı (EDES) kapsamında başlatılan “Söz veriyorum ben buna değerim” projesinin başarı ile devam ettiğini söyleyen Yeşim Gürsoy, Denetimli Serbestlik Müdürlüğü ile birlikte yürüttükleri eğitim projesine katkı veren Ondokuz Mayıs Üniversitesi öğretim üyelerinin verdikleri eğitimle de hükümlülerin sosyal yaşama ayak uydurmalarında büyük etkilerinin olduğunu belirterek, destekleri için Rektör Akana’a teşekkür etti.

“Projenin başarı olabilmesi için OMÜ’nün desteği önemli”

Adalet Bakanlığı Denetimli Serbestlik Müdürlüğü ile ortaklaşa hazırladıkları “Sokaktan Haber Var” projesinde, sokakta yaşayan veya sokakta çalışan, suça sürüklenen çocuklara, fotograf çekme ve haber yazma eğitimlerinin verileceğini kaydeden Gürsoy, konferans, panel ve çalıştay gibi eğitim programlarında ise suça sürüklenen çocukların ailelerini de ermekt şekilde toplum eğitimlerinin gerçekleştirileceği söyledi. Düzenlenecek çalıştay ile çocukları suça sürükleyen faktörlerin irdelenerek, sorunun çözümü konusunda paydaşlarla birlikte çalışmalar yapılacağını ve  bu projenin Samsun’da başlatılıp, diğer şehirlerde de uygulanarak yaygınlaştırılacağını kaydeden Gürsoy ve Yönetim kurulu Üyeleri, OMÜ’nün desteğinin projenin başarılı olmasında önemli bir yeri olacağını vurguladılar.

“OMÜ Sosyal sorumluluk projelerine önem vermektedir”

Rektör Akan da üniversite olarak; üniversite-sanayi, üniversite-sivil toplum birlikteliklerini ve ortak çalışmalarını artırmanın, üniversitenin stratejik planında yer aldığını ve sokakta yaşayan veya çalışan çocuklara yönelik eğitimi içeren sosyal sorumluluk projesine üniversite olarak katkı sağlamaktan mutluluk duyacaklarını belirtti.

Ziyaretin sonunda ELVİN Derneği Başkanı Yeşim Gürsoy, günün anısına Rektör Prof. Dr. Hüseyin Akan’a, üzerinde ELVİN Derneğinin amblemi olan bir tabak takdim etti.

 

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum