Emekçi Kadınlar Atakum Sahili'nde Buluştu

Atakum Belediyesi’nin kadınların el emeği ürünlerini ekonomiye kazandırarak aile bütçesine katkı sağlamak amacıyla düzenlediği 4. Kadın El Emeği Festivali, TÜRKİŞ Sahili’nde başladı.

Emekçi Kadınlar Atakum Sahili'nde Buluştu
03 Ağustos 2024 - 18:45
Samsun ve çevre illerden yaklaşık 200 emekçi kadın giyim, süs eşyası ve gıda ürünleri gibi el emekleriyle hazırladıkları ürünleri pazarla buluşturdu.
 Atakum Belediyesi’nin kadınları üretime katarak ev ekonomilerine destek olmak amacıyla düzenlediği 4. Kadın El Emeği Festivali, Adnan Menderes Bulvarı TÜRKİŞ Kavşağı Sahil Şeridi’nde başladı. Belediyenin Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü ekiplerinin çalışmalarıyla, Samsun ve çevre illerden yaklaşık 200 üretici kadın mefruşat, giyim, gıda ürünleri, çini ve süs eşyası gibi el emekleriyle hazırladıkları ürünleri, pazarla buluşturdu. Hamaratlı kadınların el emeği göz nuru ürünlerinin yer aldığı stantlar, vatandaşlardan yoğun ilgi gördü.
Vatandaşlardan Büyük İlgi
Festival programı, zengin içeriği ile büyük beğeni topladı. Samsun Bulvar Kadın Ritim Atölyesi ile Atakum Belediyesi Halk Oyunları Ekibi’nin gösterileri, sahilde renkli görüntüler oluştururken, vatandaşlar gösterilere alkışlarla eşlik etti. Dans edip şarkılar söyleyen katılımcılar, ardından açık havada sinema izleyerek keyifli anlar yaşadılar. Birbirinden özel etkinlerin yer aldığı 4. Kadın El Emeği Festivali, 4 Ağustos Pazar gününe kadar 10.00-22.00 saatleri arasında ziyaretçilerini ağırlamaya devam edecek.
Örnek Teşkil Etmesini Amaçlıyoruz
Etkinlik ile ilgili bilgi veren Atakum Belediye Başkan Vekili Halil Taşkın, “Atakum Belediyesi olarak, kadınlarımızı üretime katmak için elimizden gelen desteği vereceğimizi söylemiştik. Kadın emekçilerimizin katılımıyla yapılan etkinliğimizin çevremizdeki kişilere, ev hanımlarına örnek teşkil etmesini amaçlıyoruz. Atatürk’ün şehrinde Atatürk’ün izinden, üretim yaparak gidebiliriz. Biz bu önderliği yapıp, kadınlarımızı en hızlı şekilde üretime kazandıracak ve ekonomilerine katkı sağlayacak çalışmalara her zaman destek vereceğiz” dedi.
Geliştirerek Devam Ettireceğiz
Atakum Belediye Başkan Yardımcısı Suat Yıldız, konuşmasında “150’in üzerinde kadın emekçi arkadaşımıza, evlerinde yaptıkları el emeği ürünleri, kendi kurdukları stantlarda pazarlama ve aile bütçesine katkıda bulunma imkânı sunduk. Bu imkân, kadın arkadaşlarımızın en kıymetli hakkı. Dolayısıyla bu seneden sonra festivalimizi, oldukça geliştirerek devam ettireceğiz. Bu noktada Sayın Belediye Başkanımız Serhat Türkel’in çok büyük katkıları var. Bu, bir ekip işidir. Ekibimizin başındaki genç belediye başkanımız, yolumuzu açmıştır ve açmaya devam edecektir. Kadın ve çocuk noktasında başkanımız, çok hassastır. Aynı şekilde, Atakum halkı da kadın ve çocuk noktasında çok hassastır. Dolayısıyla da etkinliklerimiz, bundan sonra da hep devam edecektir” cümlelerini kaydetti.
Kadın Emeğine Destek
Atakum Belediye Başkan Yardımcısı Nurşen Dikmen, “Burada Atakum ile diğer ilçe ve illerimizden katılan kadınların değerli el emekleri var. Herkesi, festivalimize davet ediyoruz. Çok güzel bir festival ortamı ve çok güzel el işleri, el emekleri var. Bu organizasyonda, emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. ” ifadelerini kullanırken Atakum Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürü Serap Kalaycı, belediyenin tüm birimleriyle kadınlara psikolojik, sosyal ve ekonomik açıdan destek sağlayan çalışmalara büyük önem verdiklerini ifade etti. Kalaycı, “Festivalimiz çok güzel oldu ve Atakumlular, çok güzel destek verdi. Katılım çok iyi. Belediyemizin birimlerinin çabaları ve özverili çalışmalarıyla organizasyonumuzu gerçekleştirdik. Herkese çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.



 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum