EMNİYET TEŞKİLATINA TAZE KAN!

Samsun 19 Mayıs Polis Meslek Yüksekokulu (PMYO)’nun 2015-2016 Eğitim-Öğretim Yılı 14'üncü dönem mezunları için yemin töreni düzenlendi

EMNİYET TEŞKİLATINA TAZE KAN!
22 Haziran 2016 - 01:53
4Samsun 19 Mayıs Polis Meslek Yüksekokulu (PMYO)’nun 2015-2016 Eğitim-Öğretim Yılı 14'üncü dönem mezunları için yemin töreni düzenlendi.
Samsun 19 Mayıs Polis Meslek Yüksekokulu 14’üncü dönemde 121 bayan, 235 erkek olmak üzere 356 genç polis mezun etti. Mezuniyet törenine vali İbrahim Şahin, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Turan Çakır, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Emrullah İskenderoğlu, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Ercan Yaşin, Samsun Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, kurum müdürleri ve mezun olan polislerin yakınları katıldı.
3OKULUMUZDAN UĞURLUYORUZ
Saygı duruşu ve istiklal marşının ardından bir konuşma yapan Samsun 19 Mayıs Polis Meslek Yüksekokulu Müdürü Cihan Alagöz, “Okulumuzun 14’üncü dönem mezuniyet törenine hoş geldiniz. Bugün 121 bayan 235 erkek toplamda 356 genç meslektaşlarımızın 2 yıl süren zor ve yorucu bir eğitimin ardından okulumuzdan uğurluyoruz. Tüm şehitlerimize Allahtan rahmet gazilerimizde uzun ömürler diliyor, hepinizi saygıyla selamlıyorum. Genç meslektaşlarım yolunuz ve bahtınız açık olsun” dedi.
2EV SAHİPLİĞİ YAPAN BİR ÜLKEDE YAŞIYORUZ
Vali İbrahim Şahin törende yaptığı konuşmasında, ” Emniyet Teşkilatımızın kıymetli mensupları, bugün yorucu bir eğitimin ardından 121 bayan 235 erkek olmak üzere toplam 356 polis adayı arkadaşımız mezun oluyor. Öncelikle kendilerine, ailelerine, memleketimize hayırlı olmasını temenni ediyorum. Başarılı bir meslek hayatı geçirmelerini diliyorum. Zor bir coğrafyada farklı kültürlere, kimliklere ev sahipliği yapan bir ülkede yaşıyoruz ve ülkemiz son yıllarda gelişen demokrasisiyle, ekonomisiyle dünyada dikkatleri üzerine topluyor. Ülkenin bu dikkat çekici yükselişi birilerini rahatsız etti ki son dönemlerde maalesef ülkemizde polisimize, askerimize alçakça saldırılarla birliğimizi ve dirliğimiz bozmaya çalışmaktalar. Türkiye'nin güvenliğinden asla taviz veremeyiz. Bu yüzden terörle mücadelemiz Sayın Cumhurbaşkanımızın dediği gibi sonuna kadar devam edecek, geçmişte olduğu gibi güvenliği bahane ederek hukukun çiğnenmesine, demokrasinin duraklamasına, özgürlüklerin kısıtlanmasına da asla imkân tanıyamayız" diye konuştu.
5ARTIK 170 YILLIK GEÇMİŞE SAHİP
"Özgürlükle güvenliğin arasındaki dengeyi biz çok iyi biliyoruz" diyen Vali Şahin, "Askere, polise Molotof atanların, kurşun sıkanların ve bunlara destek olanların özgürlük ve demokrasi anlayışına bizim anlayışımızda yer yok. Ancak hukuk çerçevesinde herkes demokratik tepkisini gösterebilir ve bu çerçevenin dışına çıkanlar olursa gereken cevabı kanunlarımıza uygun şekilde alır. Sevgili Öğrenciler, Bugünden itibaren öğrenciliğiniz bitiyor. Artık 170 yıllık geçmişe sahip sadakatle ülkesine hizmet eden emniyet teşkilatının siz de birer neferisiniz. Sorumluluğunuz çok büyük, siz herhangi bir zihniyetin ya da düşüncenin polisi değilsiniz, asla devlet otoritesini zafiyete düşürecek bir konumda olmayınız, görevinizi demokrasi ve hukuk kurallarını gözeterek yapmanız gerektiğini asla unutmayanız, Adil ve tarafsız olunuz, vatandaşla diyaloglarınızı saygı içerisinde yapınız, vatandaşa insancıl davranınız kısacası milletin polisi olunuz. Her daim kendinizi geliştirin, okuyun. Dünyayı, ülkemizi, gündemi mutlaka yakından takip edin. Zorlu bir mesleğe adım atıyorsunuz meslek dışında kendinize, ailenize zaman ayırın mesleğinizi mutlaka sevin. Üstlerinize karşı saygısız davranışlara girmeyin. İnşallah mutlu, sağlıklı, uzun bir meslek hayatınız olur. Tekrar hayırlı olsun derken terörle mücadelede şehadete yürüyen tüm kardeşlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Görev başındaki tüm emniyet çalışanlarına başarı diliyorum. Herkesin Ramazan bayramını şimdiden kutluyorum” dedi.
1Konuşmaların ardından mezun olan 356 genç Samsun 19 Mayıs Polis Meslek Yüksekokulu öğrencisi tarafından yemin töreni gerçekleştirildi.
Köksal ÖNER
şokhaber.net

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum