EN BÜYÜK HEDEFİM İYİ İNTİBALAR BIRAKMAK

Vali Osman Kaymak, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Samsun İnsan ve Medeniyet Hareketi tarafından ortaklaşa organize edilen, Gençlere Değer Projesi’ kapsamında İlkahım, Atakum, Canik, Tekkeköy ve 19 Mayı

EN BÜYÜK HEDEFİM İYİ İNTİBALAR BIRAKMAK
16 Aralık 2017 - 11:00
Vali Osman Kaymak, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Samsun İnsan ve Medeniyet Hareketi tarafından ortaklaşa organize edilen, Gençlere Değer Projesi’ kapsamında İlkahım, Atakum, Canik, Tekkeköy ve 19 Mayıs ilçelerimizden gelen öğrenci ve öğretmenleri kabul etti.
Arkadaşlar İnsan ve Medeniyet dediğimiz sivil toplum kuruluşu gerçekten bu ülkenin birliği, bölünmez bütünlüğü ve vatanımızın iyi insanlar tarafından yönetilmesi konusunda gayret sarf etmekte olduğunu belirten Vali Osman Kaymak,”  Sivil toplum kuruluşumuz iyi insanların bir araya geldiği, güzel işler yapan bir sivil toplum kuruluşudur. Özellikle bu kuruluşla irtibata geçtiğiniz için, bu kuruluşa güvenliğiniz için, öğretmenlerimize ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum. Ben de ilinizin Valisi olarak rahatlıkla İnsan ve Medeniyet Hareketi ile iletişime geçebilirsiniz diyorum. Çünkü ülkemiz FETÖ terör örgütü ile 15 Temmuz darbe teşebbüsü sıkıntısı geçirdi. Bu sebeple insanlar bu tür kuruluşlara karşı daha dikkatli olmak durumunda, dikkat etmeleri de çok doğru. Ama arkadaşlar bizim burada dikkat edeceğimiz husus şudur: Bu hareketi yapan insanların yaşantılarına bakın. Bu hareketi yaparken bu insanların beklentileri nedir, yaşantıları nelerdir, bunlara dikkat etmek gerekiyor” dedi.
KİTABIMIZI İYİ OKUYUP ANLAMAMIZ GEREKİYOR
FETÖ terör örgütü yurtdışından emir alarak Türkiye'de kendi insanını bombalayacak kadar gaddarlaştıklarını ifade eden Vali Kaymak,” İnsanların haklarını yiyerek kendi arkadaşlarını, üyelerini, insanlarını polis, savcı, hâkim, asker ve kaymakam yaptılar. Tamamıyla Türkiye'deki sistemi altüst ettiler. Bir sivil toplum kuruluşu dini değerleri referans alıyorsa bunları dinimizle kıyaslamamız gerekiyor. Onun için dinimizi, kitabımızı iyi okuyup anlamamız gerekiyor. Bizim dinimizde adalet var, hakkaniyet var ve eşitlik var. Bu FETÖ terör örgütü dinimizin temel hükümlerini kendi menfaatleri doğrultusunda kullanarak bir tavır ortaya koydular ve böylece ülkemizde 15 Temmuz darbe girişiminde bulundular. Sizler çalışmalarınıza devam edin. İnanıyorum ki, bu çalışmalar sonunda gençlerimiz gerçekten kendi alanlarında derslerine çalışan, okuyan ve yorumlayan bir genç olarak hayatına devam edecekler. Öğretmenleri olarak da sizlerin daha çok kendinizi geliştirmeye ihtiyacınız var. Ondan korkup bundan korkup kendi içine kapanan değil sorgulayan çalışmaları ve faaliyetleri inceleyen insanlar olmalıyız.  Göreceksiniz ki siz araştırdığınız zaman ülkemizin kalkınması için ülkemizin iyi insan yetiştirmesi için memleketin konularını dert edinen insanlar, iyi insan yetiştirme konusunda daha çok dert edineceklerdir.  Onun için tavsiyemiz bu faaliyetlere devam etmenizdir” diye konuştu.
İNSANLARA HOŞGÖRÜ VE SEVGİ İLE YAKLAŞMASI LAZIM
Görsel ve uygulamalı eğitimin en etkin ve en iyi eğitim olduğunu söyleyen Vali Kaymak, ilçelerimizden gelen öğrencilerin sorularına cevap vererek, “Öncelikle bir müdür, bir amir, bir kaymakam veya Vali adil olmak durumunda. Öncelikle işlerinde insanlara hoşgörü ve sevgi ile yaklaşması lazım. Bunları sözde değil icraat ile ortaya koyarsa, insanlar kendilerine saygı duyacaktır.  Özellikle illerde, büyükşehirlerde madde bağımlılığı çok büyük bir sorun. Her gün bununla ilgili ilimizde Asayiş toplantıları yapıyoruz. Bu konu ile ilgili hükümetimiz çok büyük bir çalışma yapıyor.  Aile Politikalar Bakanlığımız, Emniyet Genel Müdürlüğümüz ve Milli Eğitim Bakanlığımız özellikle madde bağımlılığının eğitimlerini okullarda vermeye çalışıyor. Şu an devlet olarak önceliğimiz kişilerin bu yabancı madde dediğimiz uyuşturucuya ulaşımını, erişimini engellemek için bu anlamda çok ciddi operasyonlar yapıyoruz” şeklinde konuştu.
BİR İNSAN FEDA EDİLEMEYEECEK KADAR KIYMETLİDİR, DEĞERLİDİR
“Bir insan feda edilemeyecek kadar kıymetlidir, değerlidir” diyen Vali Kaymak, “Her çocuğun, her insanın bir güzel tarafı vardır, bir yeteneği vardır. Onu bulup keşfetmek öğretmenlerin görevidir. Bütün çocuklara hoşgörü ile sevgi ile yaklaşıp onların yeteneklerini ortaya çıkarmak çok önemli. Çok yetenekli bir çocuğu keşfedemeyip, onun o yeteneğinin yok olmasına sebep olmak büyük bir vebaldir.  Onun için öğretmenlerimiz, öğrencilerimizin yeteneklerini keşfedebilmeli ve öğrencilerimizi iyi tanımaları lazım.  Değerli öğretmenler ve öğrenciler; Görev yaptığım yerlerden iyi intibalar ile ayrılmak benim en büyük hedefim oldu. Sizlerin de ileride bu makamlara gelerek görev yaptığınız yerlerde iyi intibalar bırakmanızı dilerim” dedi.
Toplantının sonunda öğretmen ve öğrenciler Vali Osman Kaymak ile hatıra fotoğrafı çektirdiler.
Köksal ÖNER
şokhaber.net

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum