EN ÇOK HÂKİM SAVCILAR TEPKİ GÖSTERMELİ!

CHP Samsun İl Başkanı Av

EN ÇOK HÂKİM SAVCILAR TEPKİ GÖSTERMELİ!
27 Ocak 2017 - 19:46
CHP Samsun İl Başkanı Av. Tufan Akcagöz, Cumhuriyet Halk Partisi Alaçam İlçe örgütünü ziyaret etti. İlçe Örgütü ziyaretinde partililerle bir araya gelen Akcagöz, Anayasa değişikliği ile ilgili konuştu. Mevcut değişikliğin, bağımsız yargıyı ortadan kaldırdığını söyleyen Tufan Akcagöz,  "Şimdi, Anayasal bir güvence olarak, Hâkimlik teminatı var. Hâkimler güvence altında çalışabilsin diye getirilmiş bir ana kuraldır. Ancak, öngörülen ve halkın önüne sunulacak olan Anayasa değişikliği, yargıyı doğrudan yürütmeye, yani Cumhurbaşkanı'na bağlıyor. Yüksek yargıyı neredeyse bütünüyle Cumhurbaşkanı tayin ediyor. Bunu kabul etmek, bağımsız yargının ruhuna Fatiha okumak demektir. Kaldı ki, seçilen Cumhurbaşkanı, parti üyesi de olup, partisine genel başkanlık da yapabilecek. Bu, olacak iş değil. Siyasi kimliği olan biri, yargı mercilerini tayin ederse, orada adaletten söz etmek mümkün olmaz. Şayet bu değişiklik kabul görürse, bu ülkede Hâkim ve Savcılık, yapılacak meslek olmaktan çıkar. Bu nedenle en çok Hâkim ve Savcıların, hukuk adamlarının bu Anayasa değişikliğinin karşısında olması gerekir" dedi.
CHP Alaçam İlçe örgütünde, İlçe Başkanı Fuat Canbaz, kadın kolu başkanı Elif Yiğit ve partililer tarafından karşılanan Tufan Akcagöz, "Bu değişiklik, telafisi mümkün olmayan sonuçlar doğuracaktır. Bunu şimdiden söylemek mümkündür. Toplumun böyle bir değişiklik talebi yok. Millete rağmen bu iş yapılıyor. Milletin derdi başka. Millet, evine ekmek götürme derdinde. Millet, çoluğuna çocuğuna güzel bir gelecek sağlama derdinde. Başkanlık isteği, bir ruh hezeyanıdır. Bu ruh hezeyanı için, ülkenin geleceği karartılıyor" diye konuştu.
Adalet mekanizması ile oynamanın, toplumun sadece bir kesimini değil, tümünü etkileyecek bir düzenleme olduğunu dile getiren İl başkanı Tufan; "Ayarını bozduğun kantar, gün gelir seni de tartar. Bunlar yanlış işler. Ülkenin böyle bir temel değişikliğe ihtiyacı yok. Bu ihtiras, ülkeyi uçuruma sürüklüyor. Bunun kimseye faydası yok. Bunu ne kadar erken görürsek o kadar iyi. Millet olarak güçlü bir ülke olmam istiyorsak, yapacak olduğumuz şey, parlamenter sisteme sahip çıkmaktır" diye sözlerini tamamladı.

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum