ENGEL YOKTUR, ENGELLER VARDIR!

“Engelsiz bir hayat için herkes sorumluluk almalıdır” Görüşünü ilke edinen sendikamız her zaman üzerine düşen görevleri yapmış, engelleri kaldırmayı hedef edinmiştir

ENGEL YOKTUR, ENGELLER VARDIR!
02 Aralık 2017 - 12:39
“Engelsiz bir hayat için herkes sorumluluk almalıdır” Görüşünü ilke edinen sendikamız her zaman üzerine düşen görevleri yapmış, engelleri kaldırmayı hedef edinmiştir.
3 Aralık Dünya Engelliler Günü bir kutlama günü değil farkındalıkları artırma günüdür.
Birleşmiş Milletler tarafından 1992 yılında Dünya Engelliler Günü olarak ilan edilen bu gün, engellilikten ziyade engellenmekten kaynaklanan sorunlarla yüzleşme günüdür.
“Engel yoktur engeller vardır.”sloganıyla faaliyete başlayan Memur-Sen Engelliler Komisyonumuz, engellenmenin temel kaynaklarını ortadan kaldırmayı birinci hedef olarak belirlemiştir.
Ülkemizde 10 milyondan fazla engelli vatandaşımız çözüm bekleyen birçok sorunuyla toplumsal hayatın içerisinde yer almaktadır. Bu sorunların çözümü ile birlikte, engelleri ortadan kaldıracak tedbirleri almak da önemlidir.
2000’li yıllardan sonra engelli vatandaşlarımız birçok kazanım elde etmiş, gerek kamu gerekse özel sektörde istihdam edilme imkânına kavuşmuştur.
Ancak buna rağmen, engelli çalışanlar olarak iş hayatımızda bazı zorluklarla karşı karşıya kalmaktayız.
Yardımcı hizmetler sınıfına atanan engelli memurlar, engellerinden dolayı kendilerine verilen görevleri tam anlamıyla yerine getirememektedirler.
Bu yüzden hem çalıştıkları kurumun işleri aksamakta hem de engelli çalışan işini tam anlamı ile yapamamanın üzüntüsünü yaşamaktadır.
Sendikamız engelliler komisyonu olarak, eğitimine bakılmaksızın yardımcı hizmetler sınıfın dan istihdam edilen engelli çalışanlarımızın sorunlarının ivedilikle çözüme kavuşturulması bizleri mutlu edecektir.
Memur-Sen olarak; eğitimde ve iş hayatında fırsat eşitliğinin olması, engelli vatandaşlarımızın daha kaliteli hizmet alması olmazsa olmazımızdır.
Engelli öğrencilerimize, mesleki eğitimlerinin daha kolay verilebilmesi için gerekli düzenlemenin yapılması beklentimizdir.
Engellilerin kamusal hayatın her alanına bağımsız kişiler olarak katılımı, erişilebilirliğin tam  anlamıyla düzenlenmesiyle mümkündür.
Erişilebilirlik ortamı sağlanabildiği takdirde, hayatın her alanında engellilik engel olmaktan    çıkar, engelli bireylerin hayat kalitesi ciddi anlamda yükselir.
5378 sayılı Kanun ile engellilerin “Kamu kurum ve kuruluşlarına ait; resmî yapılar, mevcut tüm yol, kaldırım, yaya geçidi, açık ve yeşil alanlar, spor alanları ve benzeri sos-yal ve kültürel alt yapı alanları ile gerçek ve tüzel kişiler tarafından yapılmış ve umuma açık hizmet veren her türlü yapılara engellilerin daha kolay ulaşabilmesi için mimaride erişilebilirlik zorunlu hale getirilmiştir.
İçinde bulunduğumuz 21. yüzyılda yetersizliğin ve yaşanılan birtakım zorlukların nedeni e gelli olma durumu değil, fiziki sosyal ve ekonomik engellemelerle karşılaşmamızın getirdiği engellerdir.
Çalışma hayatında yer almayan engelli vatandaşlarımız devletimizin ödediği engelli maaşlarının aile başına düşen gelirin hesaplanması sonucu, 2022 aylıklarını alamamakta, engelli vatan-daşımız büyük bir mağduriyet yaşamaktadır.
Dileğimiz çalışamayan her engellinin ekonomik standardının yükselmesi, sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarınca ödenen engelli maaşlarının uygun standartlara ulaştırılarak çalışa- mayan engelliler arasındaki eşitsizliğe son verilerek, bu yanlış uygulamanın bir an önce ortadan kaldırılmasıdır.
Biz sendika olarak,  engelli vatandaşlarımızın belirli gün ve haftalarda değil yılın 365 günü yanlarında olduğumuzun bir kez daha altını çiziyor, saygı ve sevgilerimizi sunuyoruz.

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum