EP ÇOCUKLARI DEVLET KOROSU İLE SAHNEDE

Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı Samsun Eğitim Parkı Ritm Kulübü,  Devlet Klasik Türk Müziği Samsun Çocuk Korosu ile birlikte Kapanış Konserinde Sahne Aldı

EP ÇOCUKLARI DEVLET KOROSU İLE SAHNEDE
18 Haziran 2015 - 13:16
Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı Samsun Eğitim Parkı Ritm Kulübü,  Devlet Klasik Türk Müziği Samsun Çocuk Korosu ile birlikte Kapanış Konserinde Sahne Aldı.
Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı Samsun Büyükşehir Belediyesi Eğitim Parkı, çocukların kendilerini ifade edebilmeleri, sanatla tanışıp bu alışkanlıklarını sürdürebilmeleri için 2 yıldır Ritm Kulübü Etkinliklerini başarılı bir şekilde sürdürmekteler. Ritm Kulübü Orf Tekniği ile etkinliklerini sürdürmekte. Orf öğretim tekniği; müzik, dans, drama, konuşma ve hareket temelleri üzerine kurulmuş bir yöntemdir. Söz konusu olan sadece müzik eğitimi değil bireyin yetiştirilmesidir. Tüm bu yöntemleri kullanarak ortaya çıkan ritm duygusunu hissetmeleri ve bu yolla bireylerin içlerindeki yaratıcı gücün tetiklenmesidir. Bu yaratıcı gücün sonucunda ortaya çıkacak ürünler bireyin kişilik gelişimine katkı sağlayacağı gibi, sosyal ve iletişim becerilerini de geliştirecektir.  ORF Eğitimi iyi örnek çünkü bu eğitim modelinde en önemli şey; “kabül” dür. Herkes her fikri ile eşit derecede kabul görmelidir ki cesaretlensin ve kendini ifade edebilsin. Orff Yaklaşımı ile sunulan zenginliğin temeli kendi müzik ve hareket seviyesine uygun rolleri sunmasıdır. Bu sayede de bireyde; bağımsız karar verme becerisi, sorumluluk bilinci, dayanışma, sosyal duyarlılık, tolerans ve değerlilik duygusunun artmasına katkı sağlanır.
Bu eğitimi çocuklara sunan çok değerli gönüllüler ve aynı zamanda devlet sanatçısı olan Berrin Yalman ve Pelin Başar Sezgin ile Gülnihan Sarısoy, yine bir Orf Tekniği olan Cup Game Performansını sergileyen çocuklar ile izleyenleri büyülediler.
Devlet Klasik Türk Müziği Samsun Korosunun Sezona Veda Konserinin 2. Bölümünde yer alan TEGV Ritm Kulübü, sahneye çıkmadan önce gecenin sunuculuğunu üstlenen Koro Sanatçısı ve TEGV Gönüllüsü Özlem Acar ın, TEGV in 20. Etkinlik Yılı içerisinde bulunduğundan bahsetmesi ve Samsun da büyük ses getirecek bu etkinlikte yer almalarının önemini vurguladı. Sonra sırasıyla TEGV Gönüllülerini ve Ritm Kulübü Üyesi Çocuklarının isimlerini anons ederek sahneye çağırdı. Ritm Kulübüne katılan çocuklar: Beyzanur, Cansu, Umur Tuğrul, Mustafa, Yeşim, Esmanur, Sude, Sudenaz, Yaren, Zeynep idi.
Konserde Cup Game Performansı ile “Hoş geldiniz ve Arpa Buğday Daneler” isimli gösterilerini tamamlayan TEGV’li Çocuklar, Devlet Klasik Türk Müziği Çocuk Korosu ile Birlikte “Biz Atatürk Çocukları” isimli marşı da seslendirerek sahneyi selamladılar.
Konser Sonrası Gönüllü ablaları Berrin Yalman, Pelin Başar Sezgin, Gülnihan Sarısoy, Özlem Acar’ a Koro Şefi Nihat Gönül’ e ve Çocuk Koro Şefi Özge Altıntaş Özcan’ a TEGV Teşekkür Belgelerini, çocuk korosundaki arkadaşlarına da Kariyer Ansiklopedisi sunan çocuklar 20. Yılımızda bu özel konseri bize armağan ettiğiniz için teşekkür ederiz diyerek sahneden ayrıldılar. Samsun Devlet Klasik Türk Müziği Koro Müdürü Kemal Yurt a teşekkürlerini ileten TEGV Samsun Eğitim parkı Yöneticisi Nehir Güney, Koronun Sezona Veda Konserinde TEGV Çocuklarına yer ayırdıkları için teşekkürlerini sundu, Kendisini çocuklar ile birlikte ilerleyen günlerde Koroda ziyaret etmek istediklerini belirtti. TEGV in 20. Etkinlik Yılında böylesi güzel bir organizasyon ile destek sağlamalarının ne derece önemli olduğunu vurguladı.

 

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum