EP ÇOCUKLARI SAHNEDE BÜYÜLEDİ

Türkiye Eğitim Gönüllüleri Samsun Eğitim Parkı Çocuk Tiyatro Kulübü,  Çocukların Dilinden Çocuklara Çocuk Haklarını Anlattılar

EP ÇOCUKLARI SAHNEDE BÜYÜLEDİ
04 Haziran 2015 - 21:47
Türkiye Eğitim Gönüllüleri Samsun Eğitim Parkı Çocuk Tiyatro Kulübü,  Çocukların Dilinden Çocuklara Çocuk Haklarını Anlattılar.

Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı Samsun Büyükşehir Belediyesi Eğitim Parkı, çocukların kendilerini ifade edebilmeleri, sanatla tanışıp bu alışkanlıklarını sürdürebilmeleri için yıllardır Tiyatro Kulübü Etkinliklerini başarılı bir şekilde sürdürmekteler. Kent Müzesi, Bulvar Alışveriş merkezi sahnelerinde oynadıktan sonra şimdi de sıra Gazi Sahnesinde idi.

Tiyatro Kulübünde sahne alan çocuklar, Çevre Okullardan gelen öğrenci, öğretmen ve velilere Çocuk Haklarını anlattılar. Tegv Samsun Ep Tiyatro Gönüllüleri; Yönetmen Ceyhun Ardal ve Yardımcı Yönetmenler Fazilathan Jumaniyazova ve Gülden Semiz 1 dönem boyunca çocukları 5 oyundan oluşan çocuk hakları temalı tiyatroya hazırladılar.

Oyunda yer alan ve Yaşları 7 ile 11 arasında değişen  14 çocuk; Mustafa Gürkan Gülsoy, Hakan Gündüz, Enes Ensar, Nergis Varol, Tuğrul Özbek, Neyfel Çağlar Akman, Zeynep Doğan, Beyzanur Semizoğlu, Sudenaz Ulaş, Hilal, Nursena, Hayrünisa Durgun Kardeşler, Ahmet Cihan ve Zehra Yiğit,   Ömer CEYLAN  ve  Selcen ERGUN  un kaleme aldığı “Çocuğum Hakkım Var, Yaşasın Çocuklar Dikkat Seko, Issız Ada ya Yolculuk, Gökkuşağını Ararken Kendini Bulan Sarı “  isimli Çocuk Hakları Oyunlarını sergilediler.
Çocuklar kendi dillerinden izlemeye gelen çocuklara verdikleri çocuk hakları temalı mesajlar ise şöyleydi:  Her çocuğun özel yaşam hakkı vardır, Çocuklar ırk, dil, cinsiyet, kültür, dahil oldukları ekonomik ve sosyal sınıftan dolayı ayrımcılığa maruz kalamaz, Her çocuğun sağlıklı ve elverişli ortamlarda yaşama hakkı vardır, Her çocuğun kendini etkileyecek kararlara katılma hakkı vardır.
3 Seans Çocuklara ve Öğretmenlere, 1 Seansta Velilere Oyunlarını sahneleyen Çocuklar toplamda 500 çocuğa ve 70 veliye oyunlarını sergilemiş oldular. Tiyatro oyununu  seyreden okullar arasında Subaşı, Mustafa Kemal, Belediye ve Abdullah Paşa Okulları.

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum