ERDOĞAN KÖLN'DE TOPLANT MI YAPACAK?

Alman Spiegel Dergisinin Cumartesi gazetesinde, Pazar günü Köln‘de Ren nehrinin doğu tarafında Deutz semtinde toplantılara müsait olan “Halk bayram Meydanında” büyük bir toplantı Sayı

ERDOĞAN KÖLN'DE TOPLANT MI YAPACAK?
31 Temmuz 2016 - 00:47
7- Boş kalıp haberAlman Spiegel Dergisinin Cumartesi gazetesinde, Pazar günü Köln‘de Ren nehrinin doğu tarafında Deutz semtinde toplantılara müsait olan “Halk bayram Meydanında” büyük bir toplantı Sayın Erdoğan adına yapılacaktır.”
Aynı şekilde Spiegel Dergisinin ifadesine göre katılımcı sayısının 30 000’ler civarında olması muhtemeldir denmektedir. Bundan dolayı da toplantıya “Erdoğan Pazarı” başlığı atılmıştır.
Paralel olarak da her türlü yan saldırılara karşı 13 polis müfrezesi toplantının sabote edilmemesi için hazır bulunacaktır. Ayrıca su püskürtücü tomalar da yan tarafta hazır tutulacaktır. İr ekranda Polis teşkilatının olması muhtemel Kürt Türkiye karşıtları ve sağ sol fanatiklerinin saldırılarını kontrol altına almak.
Toplantıyı tertipleyenlerin de “Avrupa Türk Demokratlar Birliği’nin adı geçmektedir” diyor Spiegel.
Spiegel’e göre toplantı; Dini tutucu olan AKP’nin Avrupa’daki adını tanıtmak ve Erdoğan lobisi oluşturmak ve Sayın Erdoğan’ın arkasında Avrupa’daki Türk halkının büyük bir kısmının olduğunu göstermek.
Sayın Erdoğan toplantıya katılacak mı? Böyle bir şey bildirilmedi. Aslında Türkiye iktidarı sahibi canlı olarak büyük bir ekranda toplantıya katılmak istedi. Bunun için Avrupa Türk Demokratlar Birliği sözcüsü izin almak için müracaat dilekçesi verdi. Ancak katılma isteği reddedildi. Gerekçe olarak da “Yabancı bir ülkeden büyük bir ekranla toplantıya katılmanın, Alman Toplantı ve Yürüyüş Kanunuyla uyuşmuyor” gösterilmiştir.
Kavranoğlu
şokhaber.net

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum