ESKİ RAMAZANLARI YAŞADILAR

Samsun Canik Kent Konseyi yapmış olduğu etkinlikte o hep dillere destan olan eski ramazanları Canik’te yeniden yaşadı

ESKİ RAMAZANLARI YAŞADILAR
30 Haziran 2016 - 13:29
7- Boş kalıp haberSamsun Canik Kent Konseyi yapmış olduğu etkinlikte o hep dillere destan olan eski ramazanları Canik’te yeniden yaşadı.
Canik Kent Konseyi Kadın Meclisi üyeleri, her zaman dilimizde anlattığımız eski ramazanları yeni nesile eskiden böyleydi diyerek değil,  eskiden biz böyle yaşardık şimdi sıra sizde diyebilmek için çocuklar gibi çarpışan arabalara binerek eğlendi.
YENİ NESİLE AKTARMAYA ÇALIŞIYORUZ
Unutulmayan anıları bir kez daha yeniden yaşayan Kadın Meclisi üyeleri, “Çocukluğumuzu yeniden andık unutulmayan anılarla dolu Ramazan Günleri bizim için, Komşuluklarımız, sahurlara kadar süren muhabbetlerimiz, davulcuların manileri, çocukken oynadığımız sokak oyunları ve daha yüzlercesi.. Bunların hepsi bizim için önemli, biz yeniden eski ramazanları yaşatmak için elimizden geleni yapıyoruz ama bunu sözlerle değil gerçekleştirerek yeni nesile aktarmaya çalışıyoruz bu bizim için gelenek örf adetlerimizde var,  geleceğimiz gençlerimiz ve çocuklarımız bunları yaşayarak öğrenmeli” dedi.
1ÜÇ KUŞAK NESLİ BİRBİRİNE BAĞLADIK
Canik Kent Konseyi Genel Sekreteri Reşat Kılınçaslan ve Kadın Meclisi Başkanı Münevver Uğurlu “Biz geleceğimize önem veriyoruz, bu zamana kadar yapmış olduğumuz bütün çalışmalar ve etkinlikler hep bu yöndedir, “Çınarların Gölgesinde” Eğitimimizle dede ve ninelerimizin en güzel şekilde torunlarına bakabilmesini bu şekilde üç kuşak nesli  birbirine bağlayarak bir eğitim programı sağlamış olduk, biz geçmiş ile geleceği bütünleştirerek geleceğimize geçmişimizin örf adetleriyle şekillenmesini sağlıyoruz” diye konuştu.
Oldukça başarılı birçok çalışmaya imza atan Canik Kent Konseyi tüm meclis ve çalışma grupları ile daha bir çok başarılı imzaya adım atacak görünüyor.
Köksal ÖNER
şokhaber.net

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum