Etli Pilavı Gününe Hazır

Samsun Balkan Türkleri Kültür Haberleşme ve Dayanışma Derneği 17

Etli Pilavı Gününe Hazır
12 Haziran 2015 - 18:48
Samsun Balkan Türkleri Kültür Haberleşme ve Dayanışma Derneği 17. Geleneksel Etli Kazan Pilavı Günü etkinliği hazırlıklarını tamamladı.

Samsun Balkan Türkleri Derneği tarafından bu yıl 17’ncisi düzenlenecek olan geleneksel etli kazan pilavı günü etkinliği 14 Haziran Pazar günü Asarağaç piknik ve mesire alanında yapılacak. Etkinlik alanında yirmi kazan et pilav yapılacak.

Samsun Balkan Türkleri Derneği Başkanı Cihat Yılmaz, "Her yıl geleneksel olarak gerçekleştirdiğimiz Etli Kazan Pilavı Günü Etkinliğimizin bu yıl 17’ncisini yapacağız. Bu yıl geçen yılda olduğu gibi Etli Kazan Pilavlarımızı etkinlik alanında hazırlayıp pişireceğiz. Yaklaşık 20 kazan pilav yapacağız. Yine etkinlik alanında çeşitli aktiviteler ve Halk oyunları yarışması düzenleyeceğiz. Dereceye giren ekiplerimizden birinci olan halk oyunları ekibimize tam Cumhuriyet altını, ikinci olan ekibimize yarım altın, üçüncü olan grubumuzu ise çeyrek altın ile ödüllendireceğiz. Kültürümüzü yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak amacıyla birçok faaliyet düzenledik. Ama bunlar içerisinde en çok benimsenen halk oyunları çalışmalarımız oldu. Yediden yetmiş yediye birçok insan halk oyunları kurslarımıza katıldı. Özellikle gençlerin ve çocukların katılması bizlere ayrı bir heyecan katıyor. Ayrıca saat 17.00’da Arif Şentürk konseri, sihirbaz gösterileri, palyaço gösterileri ile birçok farklı aktivite ile festival havasında kutlayacağız. 14 Haziran Pazar günü düzenleyeceğimiz geleneksel etli kazan pilavı günümüze tüm Samsunluları davet ediyorum" dedi.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum