EYT'lilere Asalak Muamelesi Yapılmasına Asla Müsaade Etmeyiz

Samsun Milletvekili ve İYİ Parti Ekonomi Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Dr. Erhan Usta’dan Mehmet Şimşek’e sert EYT çıkışı.

EYT'lilere Asalak Muamelesi Yapılmasına Asla Müsaade Etmeyiz
01 Temmuz 2024 - 18:39
Samsun Milletvekili ve İYİ Parti Ekonomi Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Dr. Erhan Usta, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in 1 Temmuz tarihli Tv programında söylediği “muhalefetin popülist iteklemesiyle çıkan EYT’nin yıllık maliyeti, finansman maliyeti dahil, 724 milyar TL.” sözlerine sert tepki gösterdi.
Usta’nın sosyal medya hesabından Şimşek’e yönelttiği sorular şöyle;
1-Hiç prim ödemedikleri halde (sadece bir ürün tesliminde bir defalık yatırılan prim makbuzuna dayalı olarak) sizin döneminizde emekli ettiğiniz tarım Bağ-Kur’luların maliyeti ne kadar?
2-EYT’liler kanunun öngördüğü prim gün sayısını doldurmadılar mı?
3-Bahsettiğiniz 724 milyar TL hangi yılın maliyeti. Yıllık maliyet her geçen yıl düşmeyecek mi?
4-Bugüne kadar hangi kalemde borçlanma faizini de koyarak maliyet hesapladınız da EYT’de faiz maliyetini ilave ederek rakam zikrediyorsunuz?
5-EYT’lilerin zamanında ödediği primleri devlet olarak koruyabilseydiniz borçlanma yapmadan bugün EYT’lilerin ödemelerini yapamaz mıydınız?
6-EYT’nin maliyetini şişirerek ortaya koydunuz. KKM’nin maliyetini söyleyebilecek cesaretiniz var mı?
Bu Bütçenin En Helal Harcama Kalemi EYT Harcamalarıdır
Usta “EYT düzenlemesinin çıkmasında çok emeği olan, teknik hesapların da tamamına hâkim olan birisi olarak söylüyorum ki, bu bütçenin en helal harcama kalemi EYT harcamalarıdır.”
Usta son olarak, “EYT’lilere asalak muamelesi yapılmasına asla müsaade etmeyiz” diye ekledi.

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum