FAHRETTİN ULUSOY'U CESARETİNDEN DOLAYI KUTLUYORUZ...

FAHRETTİN ULUSOY’U CESARETİNDEN DOLAYI KUTLUYORUZ

24 Kasım 2014 - 20:08
FAHRETTİN ULUSOY’U CESARETİNDEN DOLAYI KUTLUYORUZ...

Ulusoy Un Sanayi payları, bir haftadır borsa İstanbul’da işlem görmeye başladı biliyorsunuz.
Hayırlı olsun.
Bir Samsun’lu olarak hayli sevindik.
İstanbul’daki törene Samsun Valisi İbrahim Şahin’in de katılmış olması bizce önemli.
Fahrettin Ulusoy ve oğlu Günhan Ulusoy, Samsun merkezli şirketlerinin borsada işlem görmeye başlamasıyla ne kadar gururlansalar yeridir..

VALİ KUTLADI

Samsun Valisi İbrahim Şahin, Borsaya açılmanın Anadolu’da çok alışılagelmiş bir olay olmadığını belirterek “bu nedenle Ulusoy Un şirketini tebrik ediyorum” diye açıklama yaptı.
Samsun’dan ilk kez borsaya açılan Ulusoy Un’un yanı sıra diğer şirketlerin de borsaya açılma havesleri olduğunu belirten Şahin, “Samsun ölçeğinde bakıldığı zaman ilk defa bir şirket borsaya açılıyor. Fakat gerek tanıtımlardan gerek reklamlardan diğer şirket sahipleriyle görüştüğümde de onlarda da borsaya açılma hevesi oluştuğunu görüyorum. Bu çok önemli bir şey, çünkü borsaya ne kadar açılırsak, yatırım yapamayan küçük yatırımcıların hisse senedi alarak yatırımcı olmalarını sağlamış oluyoruz. Bu açıdan da biz çok önemsiyoruz ve elimizden geldiğince böylesi şirketleri destekleyeceğiz” ifadelerini kullandı.
Sayın valinin bu konuşmalarından anlaşıldığı gibi, şirketin kurucusu Fahrettin Ulusoy cesaretli bir adım atmış ve bu konuda Samsun’da, hatta Karadeniz’de ilk olmuştur.

FAHRETTİN ULUSOY NE DİYOR?


Büyük bir cesaretle hisselerinin önemli bir bölümünü halka arz ederek, Samsun’dan önemli bir açılım yapan Fahrettin Ulusoy’u kutluyoruz.
Adam olacak çocuk zaten bebeklikte belli oluyormuş!. Öyle diyorlar.
Fahrettin kardeşimiz de gençliğini heba ettiği mücadelesiyle bu günlere gelmiş.
“İnşallah tüm hayalleri gerçek olur” diyor ve son sözü ona bırakıyoruz :
“Türkiye’de un sektörü dünya ihracatında büyük bir pay alıyor. Rakamlarla 2 milyon ton, parasal olarak 1 milyar dolara yakın bir ihracat gelirimiz var. Türkiye un sektörü 5 kıtaya ihracat yapıyor.
Avusturalya’da bir ada devletine dahi bizim şirketimiz un ihracatı yapıyor. Bizim bu sektördeki başarımız, değirmencilik sanayinin güçlü bir makine ve arge çalışması ile gerçekleşiyor. Bunun yanında bulunduğumuz lokasyon dünyanın en büyük üreticileri olan kuzey komşularımıza yakın bir noktadayız. Dünya’da buğday ticaretinden yüzde 30 pay alan Rusya, Kazakistan, Ukrayna gibi ülkelere çok yakın olmamız büyük bir avantaj. Biz hem Çorlu hem Samsun’da üretim yapıyoruz. Samsun’daki üretim tesisimizin rekabet şansı çok yüksek ucuz maliyetli nakliyenin ve depolamanın olduğu bir şehir olması bizim için büyük bir avantaj. Limanların yanında tesislerimiz ve antrepolarımız var. İkinci jenerasyon olan gece gündüz çalışan çok değerli ekibimiz var. Bu sebeple tam kurumsallaşan bir şirket kültürümüz oluştu.
Türkiye’nin geleceğine minicik bir örnek benim şirketimdir. Türkiye’de en büyük payı biz alacağımıza inandık, niye dünya buğday ticaretinden Samsun’dan bir şirket 0,17 sahip. Ama her şeyin bir başlangıcı var. Yarın yüzde 1 olacak. Türkiye’nin buğday ticaretinde yüzde 5 paya sahibiz. 45 yıl evvel zahire dükkânından geldik. 25 senedir üreticiyiz. Şirketimizi 2. jenerasyona teslim ettik. 10-15 yıl sonra üçüncü jenerasyon geliyor. Bu adımı atarak onlara bu şirketi teslim edeceğiz”

Ha gayret Fahrettin kardeş, seni destekliyor ve seviyoruz...

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum