FATİH İMAM HATİP ORTAOKULUNDA ENSAR-MUHACİR BULUŞMASI

Peygamber Efendimiz Hz Muhammed'in (SAV) dünyayı şereflendirmesinin 1445'inci yıl dönümü nedeniyle Samsun’un Canik İlçesindeki Fatih İmam Hatip Ortaokulu tarafından iki anlamlı Kutlu Doğum Programı ge

FATİH İMAM HATİP ORTAOKULUNDA ENSAR-MUHACİR BULUŞMASI
27 Nisan 2016 - 21:27
Peygamber Efendimiz Hz Muhammed'in (SAV) dünyayı şereflendirmesinin 1445'inci yıl dönümü nedeniyle Samsun’un Canik İlçesindeki Fatih İmam Hatip Ortaokulu tarafından iki anlamlı Kutlu Doğum Programı gerçekleştirildi. Vatandaşlara seslenen okul Müdür Zekeriya Özkan,” Daha önce de muhacir ailelere “Her Gönülden Bir Parça” adlı yardım kampanyası ile yiyecek ve eşya yardımı yaptık ve, bundan sonra da okul olarak bu konuda farklı çalışmalar yürüteceğiz ve öğrencilerine Ensar olma duyarlılığını kazandırmaya çalıştıracağız ”dedi.
Muhacirlerle vatandaşların buluştuğu okul bahçesindeki 2000 kişilik bir yemek organizasyonunun yanı sıra Canik Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen programda Osmanlı’da Peygamber Sevgisi konulu konferansıyla yazar Gök Han Çayırlı ve okul ilahi korosu yer aldı. Ve ardından Canik Fatih İmam Hatip Ortaokulu “Hz Peygamber, Tevhid ve Vahdet” 2016 Kutlu Doğum teması ile “İnsanlığı Yüceltmek, İnsanlığı Diriltmek ve İnsanlığı Yaşatmak İçin Gelin Birlik Olalım!” çağrısına uyarak “Muhacir Kardeşlerimizle Bir Öğünü Paylaşıyoruz” etkinliği gerçekleştirdi. Canik Kardeş Eli Yardımlaşma Derneği ile beraber gerçekleştirilen etkinliğe zulümden kaçıp ülkemize sığınan çok sayıda muhacir aile, küçük çocuklarıyla ile beraber yer aldı Programa ensar ve muhacirlerin birbiri üzerindeki haklarını anlatan Enfal Suresi 72. ayetinin ve mealinin okunmasıyla başlandı. Fatih İmam-Hatip Ortaokulu öğrencileri, Arapça olarak seslendirdikleri şarkı ve şiirlerle dinleyenleri duygulandırdılar.
KALPLERİNE DOKUNMAMIZ GEREKİYOR
Okul ney grubunun sunduğu ney dinletisi ve duanın ardından başlayan yemekte konuşan okul müdürü Zekeriya Özkan “Türkiye, savaştan ve zulümden kaçanlara sınır kapılarını açarak hiçbir ülkenin yapmadığını yapmıştır; bu, ülkemizin bugün yaptığı en önemli iştir. Ancak muhacir kardeşlerimize yalnızca sınır kapılarını açmak yeterli değildir; sadaka vermekle, birkaç paket yiyecek ve giyecek yardımı ile görevimizi yerine getirmiş olamayız. Sınır kapılarımızın yanı sıra gönül kapılarımızı da bu ailelere açmamız gerekiyor, onlara sevgi ve hoşgörüyle yaklaşmamız, ellerini tutup kalplerine dokunmamız gerekiyor.  Bu güzel beldeye ülkemize şehrimize mahallemize hoş geldiniz, Rabbimiz hep yardımcımız olsun. Bu zor günlerde bizi yardımsız bırakmasın. Allah devletimize milletimize zeval vermesin” diye konuştu.
PROGRAMA BAŞKAN OSMAN GENÇ’TE KATILDI
Yoğun İlgi Gören Programa Canik Belediye Başkanı Osman Genç'in yanı sıra, Başkan Yardımcısı Hamza Abdurrahmanoğlu, İlçe Müftüsü Mukaddes Arif Yüksel, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Hanife Erdin, İlçe Milli Eğitim Müdürü Haluk Melekoğlu,  Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Hamza Aygün, AK Parti İlçe Kadın Kolları Başkanı Gülay Korucu, Memur-sen İl Başkanı Nejdet Güneysu sivil toplum örgütlerinin temsilcileri okul idarecileri ve vatandaşlar katıldı.
Köksal ÖNER
şokhaber.net

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum