Ferruh Çetin, hâkim karşısında

MAHKEMEDEN PARKTEK’ RED!  Ferruh Çetin, hâkim karşısında Samsun caddelerindeki araçlardan usulsüz şekilde ceza aldığı ve makbuzlar düzenlediği konularında, ABB Başkanı olarak yapt

Ferruh Çetin, hâkim karşısında
22 Ekim 2014 - 21:50
MAHKEMEDEN PARKTEK’ RED! 

Ferruh Çetin, hâkim karşısında

Samsun caddelerindeki araçlardan usulsüz şekilde ceza aldığı ve makbuzlar düzenlediği konularında, ABB Başkanı olarak yaptığı açıklamalara karşın, Ferruh Çetin hakkında 100 bin TL'lik tazminat davası açan Parktek şirketinin davası "red" edildi.

Samsun 2. Asliye Hukuk Mahkemesinde dün ilk duruşması yapılan yargılamada Ferruh Çetin tüm isnatları reddetti. Çetin "adı geçen şirket hukuksuz uygulamalarını örtbas etmek istiyor. O nedenle bizi açtığı davalarla tehdit ediyor" dedi.

Samsun Büyükşehir Belediyesinden kentin cadde ve sokaklarını 10 yıl süreliğine alan ve park eden araçlardan saatine göre para tahsil eden, para ödemeyen araçlara da ceza tutanağı düzenleyen Parktek Otopark İşletmeciliği ve Sanayi Ticaret Limited Şirketi'nin ABB Samsun Şube Başkanı ve gazetemiz genel yayın yönetmeni Ferruh Çetin hakkında açtığı 100 bin liralık tazminat davası reddedildi…

HAKLI BULUNDU

Parktek Şirketinin Avukatları Pınar Alaçamlı ve Onur Güngör tarafından 29 Mayıs 2014 tarihinde açılan davada; Ferruh Çetin'in konuyla ilgili yaptığı açıklamalarda ve yazdığı köşe yazılarında temsil ettikleri Parktek şirketini haksız yere suçladığını ve "Müvekkilimizin halkı soyduğunu, halkı haraca bağladığını, vatandaşı yolunacak kaz olarak gördüğünü, Ferruh Çetin halkı yanlış yönlendirmek bir yana içindeki kini böyle ağır itham ve saldırılar ile kusarak, müvekkil şirketi küçük düşürmüş, halkı müvekkil şirkete karşı kışkırtmıştır" iddiasında bulunmuşlardı.

"GÖREVİMİ YAPTIM"

İlk duruşması dün Samsun 2. Asliye Hukuk Mahkemesinde yapılan yargılamada, kendini savunan Ferruh Çetin, daha önce yazılı olarak verdiği savunmasına ekleyeceği bir şey olmadığını belirtmiş ve "ben bir Basın kuruluşunun başkanı olarak kamuoyunu bilgilendirmek açısından konuyla ilgili Basın açıklamaları yapmış, bu açıklamalarım da Samsun'daki yerel gazeteler ve bazı İnternet sitelerinde yer almıştır" demiştir.

Ferruh Çetin savunmasını şu şekilde tamamlamıştır.

"Açıklamalarımda ve yazdığım köşe yazılarında iddia edildiği gibi kişilik haklarına saldırı asla söz konusu değildir. Basın kanunu sınırları içinde yaptığım eleştiriler Samsunluları ve üyelerimizi uyarma niteliğindedir. O nedenle açılan davanın reddini talep ediyorum..."

GEREĞİ DÜŞÜNÜLDÜ

Samsun 2. Asliye Hukuk Mahkemesi Hâkimi Mehmet Fettahoğlu, her iki tarafı dinledikten sonra duruşmanın bittiğini, gerekçenin daha sonra açıklanmak üzere, davacı tarafın davasının reddine karar verildiğini açıkladı...

Şokhaber.net

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum