GAZETECİ GÖZALTISINA CHP'DEN TEPKİ

Samsun’da bir otomobilde bulunanlar ile polis arasında başlayan tartışma olayı ile ilgili görüntü almaya çalışan Samsunlu Gazeteci Oktay Öztürk'ün polis tarafından zorla gözaltına alınması hakkında de

GAZETECİ GÖZALTISINA CHP'DEN TEPKİ
08 Haziran 2017 - 10:58
Samsun’da bir otomobilde bulunanlar ile polis arasında başlayan tartışma olayı ile ilgili görüntü almaya çalışan Samsunlu Gazeteci Oktay Öztürk'ün polis tarafından zorla gözaltına alınması hakkında değerlendirmede bulunan Cumhuriyet Halk Partisi Samsun İl Başkanı Av. Tufan Akcagöz, "Oktay bey emektar gazetecilerimizden. Öncelikle kendisine ve tüm basın camiasına geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Yaşanmaması gereken bir olay yaşanmış ve basın özgürlüğü bir defa daha, bu defa Samsun'dan, yaşadığımız kentten yara almıştır diyebiliriz. Basın, özgür haber alma hakkı için çalışır. Bunun için çaba sarfeder. Vatandaşın özgür haber alma hakkı da Anayasal güvence altındadır. Kamu gücünü kullandığını söyleyen hiç kimse, haber alma hakkının önüne geçemeyeceği gibi bu görevi ifa eden basın mensuplarına da baskı yapamaz, onlara karşı engelleyici bir davranış içinde bulunamaz.
Yine başka bir gazeteci arkadaşımızın aynı olay içinde, aynı duruma maruz kalıp tartaklandığını öğrendik. Her ikisine de geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi olarak dün olduğu gibi bugün de halkın özgür haber alma hakkını savunmaya devam edeceğiz. Basının, yaşadığımız günlerde büyük bir baskı altında olduğunu görüyoruz. İki çift özgür kelamın bedelinin basın emekçileri için hapishanelere kapatılmak gibi bir karşılığı olduğuna endişe ile şahit oluyoruz. Samsun'da bir basın mensubu sadece görüntü aldığı için polis tarafından gözaltına alınabiliyorsa, durumun vahameti bacayı sarmış demektir" dedi.
Ortaya çıkan sonucun bir kriz yönetir gibi değerlendirilmesi gerektiğini söyleyen Tufan Akcagöz, "Basına müdahale varsa, orada kriz var demektir ve bu kriz yönetiminin etkili bir şekilde yürütülmesi gerekir. Velev ki Oktay Bey gazeteci değildi. Sıradan bir vatandaşın dahi görüntü alması polis tarafından engellenmemeli iken, bir gazeteci bu muameleye maruz bırakılıyor. Polis kamu görevi ifa ediyor. Gizli, kanunsuz bir iş yapmıyor. O halde, görüntü alınmasından neden çekiniyorlar anlamak mümkün değil. Samsun Valiliği'ne bir görev düşüyor. Samsun Polisi demek ki belli konularda yeterli bilgiye sahip değil. Bunun eğitimi çok zor olmasa gerek. Yine bu tarz istenmeyen olaylar meydana gelip, Samsun olarak tüm Türkiye'ye reklam olacağımıza, meslek içi seminerler ile polis eğitime tabi tutulmalı, insan hakları dersi ve vatandaşın temel hak ve özgürlükleri konusu, bu eğitim sürecinin merkezinde olmalıdır. Ayrıca, bu değerli basın mensubunu gözaltına almaya çalışan polis memurları için işlem yapılmış mıdır? Bunu da bilmek isteriz. Samsun, millet olarak özgürlüğe ve bağımsızlığa ilk adımın atıldığı kent olma özelliği ile bilindiğine göre basın özgürlüğünün kısıtlanmadığı, her Samsunlu yurttaşın haber alma hakkının yaşatıldığı bir kent olarak anılmayı da hak etmektedir. Umarım bu son olur" diye sözlerini tamamladı.
şokhaber.net

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum