Gazeteciler Canik'te buluştu...

Canik Belediyesi tarafından Dünya Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle düzenlenen "Basın Çalıştayı" ve "Türkiye'de Gazeteciliğin Dünü, Bugünü, Yarını" konulu panelde gazeteciler buluştu

Gazeteciler Canik'te buluştu...
09 Ocak 2016 - 03:47
Canik Belediyesi tarafından Dünya Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle düzenlenen "Basın Çalıştayı" ve "Türkiye'de Gazeteciliğin Dünü, Bugünü, Yarını" konulu panelde gazeteciler buluştu. Çalıştayda basın sektörünün sorunları ele alınırken, panelde önemli isimler medyayı masaya yatırdı.
Canik'te basının sorunları tartışılırken, uzmanlar tarafından basının dünü, bugünü ve yarını konuşuldu. Canik Belediyesi tarafından 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle Canik Kültür Merkezi'nde düzenlenen ilk etkinlikte Basın Çalıştayı'na katılan gazeteciler, medya temsilcileri, İletişim Fakültesi uzmanları basın sektörünün ve çalışanlarının sorunlarını, çözüm önerilerini ele aldı. Öğleden sonra ise "Türkiye'de Gazeteciliğin Dünü, Bugünü, Yarını" konulu panelde önemli isimler Türkiye'de basını anlattı.

[gallery ids="41911,41912,41913"]
HEM ÇALIŞTAY HEM PANEL
Toplam 5 grupta gerçekleşen Basın Çalıştayı'nda "Basın ve Etik", "Yerel Medya", Görsel Medya", "İnternet Medyası" ve "Spor Haberciliği" başlıkları görüşüldü. Samsun ve Türkiye'den önemli gazetecilerin basının sorunlarını ve çözüm önerilerini ele aldığı çalıştaydan çıkan sonuç kitap haline dönüştürülecek. Moderatörlüğünü Gazeteci-Yazar Osman Kara'nın yaptığı panelde ise Gazeteci Savcı Sayan, Gazeteci Mehmet Aydın, Spor Yorumcusu Bülent Yavuz ve Basın İlan Kurumu (BİK) Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Canbey "Türkiye'de Gazeteciliğin Dünü, Bugünü ve Yarını" konusunu konuştu.
BASINI ŞEHRİN YARARINA KULLANMALIYIZ
Panelin açış konuşmasını yapan Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Samsun'un geçmişte önemli bir ticaret merkezi olduğu kadar basın sektörü anlamında da güçlü bir şehir olduğunu belirterek, "Basın yeni dünyada oldukça önemli bir güç. Bu gücü mutlaka şehrimizin, ülkemizin ve toplumun yararına kullanmamız gerekmektedir. Bugün yerel yöneticiler, bu şehrin dinamikleri ve basın ile birlikte şehir olarak güçlü oluruz ve şehrimizi 3. bin yılın başında güçlü kılabiliriz. Şehirlerin yarıştığı günümüzde el ele vererek birlikte şehrimizi bu yarışa dahil edebiliriz, Türkiye ve dünyanın öncü şehri yapabiliriz" dedi.
SAYAN: BASIN MİLLİ OLMALIDIR
Panelde yaptığı konuşmada medyanın milli olması gerektiğine dikkat çeken Gazeteci Savcı Sayan da, "Basının milli olması hür olmasına asla engel değildir. Basın sektörü yaptığı haberlerde mutlaka milli değerlere göre hareket etmeli, bu ülkenin çıkarlarını gözetmelidir. Ben milli çıkarları gözetmeden hareket eden basına basın demem, birilerinin bülteni derim" derken, Tv sunucusu ve Program Yapımcısı Mehmet Aydın da, iletişimin önemine vurgu yaptı. Aydın, "Sosyal veya internet medyanın gelişmesi görsel ya da yazılı basının etkisini azaltmaz" diye konuştu.
YAVUZ: KENDİMİ SAMSUNLU SAYIYORUM
Basın İlan Kurumu Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Canbey ise, basın tarihinden örnekler verdiği konuşmasında, internet medyası ve çalışanları için yeni çalışmaların yapıldığını dile getirdi. Eski FİFA Hakemi ve Merkez Hakem Kurulu Eski Başkanı Bülent Yavuz da, Samsun medyasının Samsunspor'a destek olması gerektiğini belirterek, "Benim ailem Samsun'da. Kendimi Samsunlu sayıyorum. Samsun'dan bir FİFA Hakemi ve Merkez Hakem Kurulu Başkanı çıkmıştır. Samsunspor'un çok daha iyi yerlerde olması gerekiyor. Şehir ve basın olarak bu konuda Samsunspor'a destek verilmelidir" şeklinde konuştu.
GENÇ'TEN PANELİSTLERE FİDAN SERTİFİKASI
Oldukça hareketli geçen panelde konuşan panelistler, 10 Ocak Gazeteciler Günü nedeniyle böyle bir etkinlik düzenlediği için ve başarılı çalışmalarından dolayı Başkan Osman Genç'e teşekkür etti. Soru cevap bölümüyle tamamlanan panelin ardından Canik Belediye Başkanı Osman Genç, panelin moderatörlüğünü yapan Gazeteci-Yazar Osman Kara ile panelistler Gazeteci Savcı Sayan, Gazeteci Mehmet Aydın, Spor Yorumcusu Bülent Yavuz ve Basın İlan Kurumu (BİK) Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Canbey ile Ensonhaber.com Medya Grubu Başkanı Serkan Kalemciler'e, Canik Belediyesi tarafından kendi adlarına dikilen fidanların sertifikasını verdi.

[gallery ids="41914,41915,41916"]
PANELE YOĞUN KATILIM
Yoğun katılımla gerçekleşen paneli Canik Belediye Başkanı Osman Genç’in yanısıra Demokrasi ve Adalet Platformu Sözcüsü Hüseyin Yüksek, Ensonhaber.com Grup Başkanı Serkan Kalemciler, Başkan Yardımcıları Alican Usta, İrfan Göz, Meclis Üyeleri, AK Parti Canik İlçe Başkanı Ercan Eler, AK Parti İlçe Kadın Kolları Başkanı Gülay Korucu, Samsun’da hizmet veren yazılı, görsel ve internet medyası temsilcileri, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, muhtarlar, İletişim Fakültesi öğrencileri de izledi.

[gallery ids="41917,41918,41919"]

 

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum