Gazetecilik Fedakârlık ve Ağır Şartlar Altında Çalışmak Demektir!...

Samsun 19 Mayıs Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yusuf Ziya Çakır, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı

Gazetecilik Fedakârlık ve Ağır Şartlar Altında Çalışmak Demektir!...
10 Ocak 2019 - 03:30
Samsun 19 Mayıs Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yusuf Ziya Çakır, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.
Kamuoyunun aydınlatılmasında ve bilgilendirilmesinde, kamu kurum ve kuruluşlarla vatandaş arasında köprü vazifesi görerek, zor şartlar altında mesai kavramı gözetmeksizin yoğun emek sarf eden basın emekçilerinin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutladığını belirten Cemiyet Başkanı Çakır, son dönemde ülkemizde yaşanan ekonomik dalgalanmalarla güç koşullarda yayıncılık yapmaya çalışan yerel medyaya destek olunması gerektiğine dikkat çekti.
Başkan Çakır şöyle konuştu; "Gazetecilik fedakârlık isteyen, ağır şartlar altında çalışmayı gerektiren bir meslek koludur. Kamuoyunu her zaman doğru ve hızlı bir şekilde bilgilendirme görevini yerine getirmeye çalışan gazetecilerimiz, içinde bulunduğu şartların tüm ağırlığına rağmen görevlerini özveriyle yerine getirmektedir. Basının demokratik hak ve özgürlükler çerçevesinde ifa ettiği bu hizmet, zorlukları nedeniyle her türlü takdiri hak etmektedir. Bu bağlamda basın yayın organları içerisinde çalışan muhabirinden, sayfa editörüne, yazarlarından, matbaasında çalışan tüm emekçilerimizin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutlar, hayatlarında sağlık ve başarılar dilerim."
19 Mayıs Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Çakır, yazılı ve görsel mecralarının çok sayıda gazeteciye istihdam sağlandığına dikkat çekerek, şehrin dinamiklerinin yerel basına reklam ve abone olarak katkı sağlamasının oldukça önemli olduğunu, yerel medyanın bu şekilde daha güçlü olacağına, daha fazla istihdam sağlayacağına ve şehrin daha gür sesi olmaya devam edeceğine vurgu yaptı.

 

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum