Gece Malatyalıların buluşma noktası oldu

Malatya İli Dilekliler Derneği’nin organize ettiği kültür-sanat gecesi yüzlerce, Malatyalının buluşmasına vesile oldu

Gece Malatyalıların buluşma noktası oldu
06 Nisan 2015 - 00:16
Malatya İli Dilekliler Derneği’nin organize ettiği kültür-sanat gecesi yüzlerce, Malatyalının buluşmasına vesile oldu. Malatyalıları bir araya getiren gecede, sadece Malatyalılar değil Malatya’ya gönül verenler de vardı. 

ÖZEL HABER

Malatya İli Dilekliler Derneği, Küçükçekmece Belediyesi Nikâh Sarayı’nda Kültür-Sanat Gecesi düzenledi.

Katılımın bir hayli yüksek olduğu geceye, İstanbul Bağımsız Milletvekili İhsan Barutçu, Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz, Yargıtay 9.Daire üyesi Remzi Başkaya, İstanbul Büyükşehir Belediye Meclis üyesi Semra Yaşar, Emniyet Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Hasan Adak, Ak Parti Küçükçekmece İlçe Başkanı Mustafa Korkut, Emekli Vali Mustafa Malay, Malatya Eğitim Vakfı (MEV) eski Başkanı Şaban Taçyıldız, Dünya Basın Mensupları Derneği (DBMD) Genel Başkanı Muzaffer Tunç, Malatya Sivil Toplum Örgütleri Birliği (MASTÖB) Genel Başkanı ve Yeni Malatyaspor Başkanı Adil Gevrek, Malatya Dernekler Federasyonu (MADEF) Genel Başkanı Yılmaz Durmuş, Küçükçekmece eski Belediye Başkanı Aziz Yeniay, MASTÖB Eski Genel Başkanı Bekir Alyüz, CHP’nin İstanbul 3. Bölge Milletvekili Aday Adayı İbrahim Yener ile birlikte Malatyalı sivil toplum örgütlerinin temsilci ve üyeleri iştirak etti.

Sunuculuğunu Malatyalıların yakından tanıdığı Organizatör İmparator’un üstlendiği gece yüzlerce Malatyalının buluşmasına vesile oldu. Malatyalıları bir araya getiren gecede, sadece Malatyalıların değil Malatya’ya gönül verenlerin de katıldığını görmekten büyük sevinç duyduğunu belirten İmparator, “Her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Milletvekilleri, Belediye Başkanları, MASTÖB, MADEF ve bütün dernek başkanlarımız burada” dedi. Dilekliler Derneği’ne böyle renkli bir gece tertip ettiği için teşekkür eden İmparator, yönetim kurulu üyelerini tek tek sahneye davet etti.

KARADOĞAN; ŞİMDİ İCRAAT VAKTİDİR

Dilekliler Derneği Yönetim Kurulu Üyeleri, Ali Karadoğan, Yusuf Dallı, Mevlana Eroğlu, Muhittin Dalbudak, Ömer Özen, Ertan Ünlü, Yaşar Ormancı, Recep Milli, Hüseyin Kümüş ve Cengiz Gül’ün katılımcıları selamlamasından sonra kürsüye gelen Dilekliler Derneği Başkanı Ali Karadoğan, açış konuşmasını yaptı. Karadoğan konuşmasında, “Değerli hemşerilerim gecemize teşriflerinizden dolayı her birinize ayrı ayrı teşekkür ederim. Derneğimizin kuruluşunda emeği geçen arkadaşlarımızı ve değerli büyüklerimizi saygıyla anmak isterim. Derneğimiz, hoşgörü, sevgi, insan hakları, birlik, beraberlik, dostluk ve kardeşlik değerleri üzerine kurulmuştur. Dilekliler ve Malatyalılar için artık icraat vakti gelmiştir. Dileklileri kucaklayacak projeler geliştirmek için çalışmalarımıza hız verdik. Bizi bu gecede yalnız bırakmayan değerli büyüklerime de söz vermek için konuşmamı kısa kesiyor, her birinize tekrar tekrar teşekkür ediyorum” dedi.

KARADENİZ; SİZLERİN ARASINDAYKEN, KENDİMİ EVİMDE HİSSEDİYORUM

Malatya Dilekliler Derneği başkanı Ali Karadoğan’dan sonra kürsüye gelen Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz, “Bütün Malatyalıları sevgi ve saygılarımla selamlıyorum. Ben Sivaslıyım ama özel bir vurgu yapmak istiyorum. Sivas’ın Gürün ilçesindenim. Gürün’ün kodları Malatyalıya benzer. Başta Darende’ye benzer, daha çok Malatya kültürünü yaşar ve ondan daha çok izler taşır. Biz siyasetçiler, gittiğimiz her toplantıda farklı illerden insanlara konuşuruz. Her toplumun nabzına göre şerbet veririz. Ancak şundan emin olabilirsiniz ki Malatyalıların içinde olduğum için söylemiyorum bu sözleri gerçekten Malatya kültürünü yaşadığım için kendimi burada evimde gibi hissediyorum. Önemli olan iyilerin bir araya gelip kötülere fırsat vermemesidir. Malatyalılar da iyilerle birlikte olup kötülere fırsat vermemekle tanınırlar. Allah bu güzelliğimizi daim kılsın. Küçükçekmece ilçemiz çok sayıda Malatyalıya ev sahipliği yapmaktadır. Onlarla birlikte yaşamaktan onlarla birlikte çalışmaktan büyük keyif alıyorum. Yine bir Malatyalı olan Sayın Aziz Yeniay’ın bıraktığı yerden Küçükçekmece’ye güzel hizmetler yapmaya çalışıyoruz. Şimdiden destek ve teşvikleriniz için teşekkür ediyorum. En kısa zamanda yine sizlerle bir arada olmak istediğimi belirterek, iyiliği üretmek için yaptığınız çalışmalarda başarılarınızın devamını diliyorum.” şeklinde konuştu.

KARAHAN; SİVİL TOPLUM ÖRGÜTÜ ÇALIŞMALARINDA İLK SIRALARDAYIZ

Daha sonra söz alan MASTÖB eski Genel Başkanı Celal Karahan da “Öncelikle herkesi sevgi ve saygıyla selamlıyorum. Malatyalılar sivil toplum örgütleri anlamında İstanbul’da ilk sıraya girmiş olması beni memnun ediyor. Malatya Sivil Toplum Örgütleri Birliği özellikle kurulduğu günden beri çok ses getirmiştir. Bildiğiniz gibi Dilekliler Derneğimiz de MASTÖB üyesidir. Hatta benim başkanlığım sırasında Ali Karadoğan MASTÖB Genel Sekreterlik görevini üstlenmişti. Şu anda MASTÖB Başkanımız Sayın Adil Gevrek ve ondan önceki başkan Sayın Bekir Alyüz burada. Onların da büyük emekleri oldu ve olmaya devam ediyor bu birliğe yine aramızda bulunan Sayın Yüksel Çengel ve Şaban Taçyıldız gibi isimlerin açtığı yoldan yürüyen arkadaşlarıma başarılar diliyorum. Bu geceyi tertip eden arkadaşlara teşekkür ediyor hepinize saygılar sunuyorum” dedi.

ALYÜZ; ADAY ADAYLARINA SESLENİYORUM, ŞİMDİ UYUYANLAR GİBİ OLMAYIN

Kürsüye davet edilen MASTÖB Eski Genel Başkanı Bekir Alyüz de konuşmasına geceyi tertip edenlere teşekkür ederek başladı. Alyüz, “Sevgili hemşerilerim her birinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum.  Konuşmamı uzun tutmayacağım ama birkaç şeyi de konuşmadan geçmeyeceğim. Şimdi seçim zamanıdır. Buna çok dikkat etmek zorundayız. Seçim zamanı mutlaka ve mutlaka aday adaylarımız çok iyi tanımalıyız. Aday adaylarımıza elimizden geldiğince destek vermeliyiz. Elimizden geldiğince arkalarından durmalıyız. MASTÖB’ün tüzüğündeki üçüncü maddesi “Siyasilere baskı unsuru” kelimesini içerir. Bu konuda MASTÖB’e yardımcı olmanız lazım. Seçmek istediğiniz insanların arkasında çok iyi durmanız lazım. Sayın vekil adaylarımıza da söyleyeceğim şudur: Seçildikten sonra İstanbul’daki 1 milyona yakın Malatyalı için çalışmak zorundasınız. Şimdiki uyuyanlar gibi değil. Çok daha iyisini yapmak zorundasınız. Yapmazsanız sizin de defterinizi düren birileri çıkar. Teşekkür ediyor herkese iyi geceler diliyorum.” İfadelerini kullandı.

GEVREK; SİYASET ÜSTÜ BİR KURULUŞUZ

Bekir Alyüz’den sonra kürsüye davet edilen MASTÖB Genel Başkanı ve Yeni Malatyaspor Başkanı Adil Gevrek ise, “Öncelikle buraya katılımda bulunan herkesi saygı ve sevgiyle selamlıyorum. Bu gece birlik ve beraberlik gecemizdir. Malatyaspor Gecesi’nde de bizi yalnız bırakmamıştınız. Malatyalıları burada görüyor ve memnuniyet duyuyorum. Malatyalıların birlik ve beraberlikleri için böyle toplantılara ihtiyacımız vardır. MASTÖB olarak, siyasi partilere vekil adaylarının Malatyalı kimliğinin olup olmadığı şeklinde bakıyoruz. Hangi siyasi parti olursa olsun Malatyalı bir aday varsa bunların yanında olacağımızı belirtmek istiyorum. Biz siyaset üstü olacağız. Daha önce böyle yapıldı. Bundan sonra da böyle olacaktır. Benden önceki başkanlarıma bize böyle bir kuruluş bıraktıkları için teşekkür ediyorum. Biz de onların yaptığı gibi Malatyalıları bir araya getirmek için çalışacağız. Dileklilerin başkan ve yönetim kurulu üyelerine bu geceyi düzenledikleri için teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

TUNÇ; ADAY ADAYI OLAN YÜREKLİ İNSANLARI TEBRİK EDİYORUM

Malatyalıların yakından tanıdığı ve kendisi de bir Malatyalı olan Dünya Basın Mensupları Derneği Genel Başkanı Muzaffer Tunç, organizasyonda emeği geçenlere teşekkür ederek konuşmasına başladı. Tunç konuşmasında, “12 sene önce Küçükçekmece’ye geldiğimiz zaman “İstanbul’un varoş bölgesi” diyorduk. Şimdi ise “Kültür-sanat” bölgesi diyorlar. Hemşerimiz Sayın Aziz Yeniay o kadar çok kültür ve sanat merkezi yaptı ki sanat merkezi oldu Küçükçekmece. Bu konuda Sayın Aziz Yeniay’a teşekkür ediyorum. Yıllardır gazetecilik yaptığım için bütün sivil toplum örgütlerini yakinen biliyorum. Dileklileri de aynı şekilde tanıyor ve biliyorum.  Dilekliler Derneği, şu anda Dilek’te büyük bir hastane şeklinde bir sağlık merkezi yaptırdı. 3 kat üzerine yaklaşık 2 senedir faaliyette olan bu merkez Dileklilerin ihtiyacını karşılıyor. Daha önce Yusuf Dallı, Faruk Özen ve şimdi ise Ali Karadoğan başkanlığında çok güzel çalışmalar yapılıyor. Alkışlanacak teşekkür edilecek insanlardır bunlar. Biraz sonra Türkiye’mize, Malatya’mıza Dileğimize hizmet edenlere birer tane plaket verilecek. Ben de kendilerine Dilekliler adına teşekkür ediyorum. Milletvekili aday adayı olan arkadaşlarımızı tebrik ediyorum. Bu insanlar yürekli insanlardır. Toplumun önüne çıkacaklar, her şeyleri didik didik araştırılacak ve hatta bazı tenkitler de alacaklar. Bu iş gerçekten cesaret isteyen bir iştir. Her birini tebrik ediyor başarılar diliyoruz. Hepinize saygılar sunuyorum.” ifadelerini kullandı.

TAÇYILDIZ; NEFSİMİZE YENİK DÜŞÜYORUZ

Muzaffer Tunç’tan sonra mikrofon verilen Malatya Eğitim Vakfı eski Başkanı Şaban Taçyıldız ise, “Bu güzel gecemize katılan herkesi en derin sevgi saygılarımla selamlıyorum. Malatyalılar her şeyde birincidir. Ama bir konuda geride kalıyoruz.  Bu kadar ileri görüşlü bu kadar liderlik vasfı olan insanın daha büyük işlere imza atmış olmasını isterdik. Ama kabiliyetli insanların gelmesi konusunda maalesef nefsimize yenik düşüyoruz. Malatyalıların birbirlerini desteklemeleri gerekmektedir. Koca İstanbul’da bir tane iki tane Malatyalı siyasetçi var. En azından 10 tane olması gerekiyor. Bakın şu anda bu toplantıyı yaptığımız bu bina, değerli hemşerimiz Sayın Aziz Yeniay’ın hizmetlerinden biridir. Gönül isterdi ki, sayın başkanımız gibi İstanbul’un değişik ilçelerinde hemşerilerimizin olmasını. Meclis üyeliklerinin, milletvekilliklerinin veya belediye başkanlıklarının hatta bakanlıklarının olmasını isterdik. Ancak nefsimize yenik düştük maalesef. Türkiye’yi yönetmiş insanları bağrından çıkaran Malatya’nın, önümüzdeki günlerde daha iyi yerlere geleceğine inanıyor, buradaki herkese saygı ve sevgilerimi sunuyorum” şeklinde konuştu.

DURMUŞ; SÖZLERİMİZ BAZILARININ ZORUNA GİTTİ

MADEF Genel Başkanı Yılmaz Durmuş da yaptığı konuşmada, “Kıymetli hemşerilerim, sürekli böyle ortamlarda bulunmaya gayret gösteriyoruz. Bizim kendi aramızda maalesef samimiyet ve dürüstlükle ilgili sıkıntılarımız var. Yüz yüze geldiğimiz zamanlarda gayet iyi güzel, ancak daha sonra karşımızdaki kişinin arkasından maalesef kötü konuşuyoruz. Bu alışkanlığımızı bitirmemiz lazım. Mesela Sayın Aziz Yeniay’a geçmişte yapılanları da unutmayalım. Bugün milletvekili aday adaylarımız var. Geçtiğimiz dönemde belediye seçimleri oldu. Sivil toplum örgütleri olarak, yerel yönetimlerde görev yapmak isteyen hemşerilerimizle tüm ilçelerde çalışmalar yaptık. “Sizler seçildikten sonra kendi insanımızın yanında olacaksınız” dedik. Bu dönemde bunu yaptık. Bazı arkadaşlarımıza söylediğimiz zaman ağırlarına da gitti. Ne kadar verirseniz sonraki süreçte o kadar alırsınız. Şimdi seçilen arkadaşlarımızı toplumun içinde göremiyoruz. Gerek MASTÖB, gerek MİAD, gerek MEV ve gerekse Malatya Dernekler Federasyonu olarak 7-8 aydır güzel bir şekilde koordineli devam ediyoruz. Milletvekili adaylarımız şu anda buradalar. Seçildikten sonra bu arkadaşlarımıza ulaşmak istiyoruz. Ben MADEF başkanı olarak kendilerine ulaşmak istiyorum. Buradaki arkadaşlarımdan bunu talep ediyorum. Ben bile ulaşamazken sade vatandaş bunlara nasıl ulaşacak. Birbirimizin gıybetini etmeyelim. Biraz önce Küçükçekmece Belediye Başkanımız buradaydı. Kendisi göreve gelince Malatyalı iki tane müdürü görevden aldı. Neden aldığını merak ediyorum. Biz Malatyalılar olarak bunun neden yapıldığını sormamız gerek. Hepinize teşekkür ediyor, saygılarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı.

YENİAY; BU VATAN İÇİN ÇALIŞAN HERKESE MİNNETTARIM

Yılmaz Durmuş’tan sonra söz alan Küçükçekmece eski Belediye Başkanı Aziz Yeniay ise, “Bu geceye onur veren şeref veren bütün Malatyalı hemşerilerimi sevgi ve saygılarımı sunuyorum.” diyerek başladığı konuşmasında, “Ben eski belediye başkanı olarak yani eski ev sahibi olarak hepinize hoş geldiniz diyorum. Güzel ve çok kıymetli bir ülkemiz var. Durum böyle olunca düşmanımız da çok olmuştur. Aynı şekilde kahramanlarımız da olmuştur. Battalgazi’miz, Özal’ımız da olmuştur. Binlerce yıllık bu medeniyet bugün farklı bir süreçten geçiyor. Bu coğrafyada birlik ve beraberliğimiz sorgulanmaya başlanmıştır. Konu vatansa gerisi teferruattır. Konu bayraksa gerisi teferruattır. Bugün bir seçim atmosferine giriyoruz. Çeşitli partilerden aday adayı olan kardeşlerimiz var aramızda. İnanıyorum ki bu ülkenin birlik ve beraberliğine, bayrağına ve toprağına halel getirecek bir icraatta bulunmayacaklardır. Ben bu vesileyle aday adayı olan bütün kardeşlerime başarılar diliyorum. Bu organizasyonda emeği geçen Dileklileri kutluyorum. Birlik ve beraberlik içinde bu ülke için bu vatan için çalışan herkese minnettar olduğumu belirterek hayırlı geceler diliyorum” ifadelerini kullandı.

 

 

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum