GECE VE GÜNDÜZ KARLA MÜCADELE EDİYORUZ…

Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin ,”Meteoroloji ile sürekli temas halinde olan ve meteorolojik verileri takip eden Belediyemiz, kar yağışının başlamasıyla kapanan yolların açılması için müdahale etti

GECE VE GÜNDÜZ KARLA MÜCADELE EDİYORUZ…
09 Ocak 2017 - 19:20
7-bos-kalip-haberBafra Belediye Başkanı Zihni Şahin ,”Meteoroloji ile sürekli temas halinde olan ve meteorolojik verileri takip eden Belediyemiz, kar yağışının başlamasıyla kapanan yolların açılması için müdahale ettik” dedi.
Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, ”Kar yağışının yoğun olduğu ve yolların kapandığı Gökçesu, Osmanbeyli, Küçükkavakpınar, Kelikler, Göltepe, Gökçeağaç, Barış ve Meşeli Türkmenler mahallerinde 4 beko, 1 loder,  2 greyder ve 25 personeli ile yol açma çalışmalarını sabaha kadar sürdürdük. Kapanan yollar açıldı“ dedi.
2 BİN 600 KİLOMETRE YOLUMUZ BULUNMAKTADIR
Çalışmaları hakkında bilgiler veren Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin “İlçemizde 140 mahallemiz, şehir merkezimizde 1250 cadde ve sokağımız, yeni mahallelerimizle birlikte 2 bin 600 kilometre yolumuz bulunmaktadır. Elimizdeki belli bir sayıda iş makinası araç, gereç ve personel sayımız ile çalışmalarımızı yoğun bir şekilde sürdürmekteyiz. Yoğun kar yağışı nedeniyle yol açma ve karla mücadele çalışmalarımız kar yağışının daha çok olduğu ama trafik akışının az olduğu yeni mahalle olan köylerimizde devam etmektedir. Özellikle hasta olan vatandaşlarımızın hastanelere sevk edilmesi için ambulanslara yol açmaya önem vermekteyiz. Bir başka önceliğimiz ise cenazesi olan vatandaşlarımızın yollarını açmak için olmaktadır. Dün geceden itibaren ekiplerimiz aralıksız çalışmalarını yürütüyor. Buzlanmaya karşı ise tuzlama ekiplerimiz hazır olarak beklemektedir” diye konuştu.
HER KONUDA YARDIMCI OLUNMASINI RİCA EDİYORUM
Hemşerilerinden, yoğun kar yağışı ve buzlanmaya karşı can ve mal güvenliği için bazı ricalarda bulunan Başkan Şahin “Araçlarımızın kar lastiklerini kullanalım. Yol durumuna göre gerekirse araçlarımıza zincir takalım, sürat yapmayalım, saçak altı tabir ettiğimiz bina ve tabela altlarından ise geçmeyelim. Soba kullanan vatandaşlarımızın kömür zehirlenmelerine karşı çok dikkatli olmalarını, yollarda kaymamaları için uygun ayakkabı giymelerini ve dikkatli yürümelerini öneriyorum. Toplumsal yardımlaşma ve dayanışma için ayrıca işyerleri ve evlerin önünde ki kaldırımları temizleme konusunda yardımcı olunmasını rica ediyorum Hemşerilerimiz bu konuda her zaman duyarlı olarak bizlere yardımcı olmuştur. Yine yardımcı olacaklarına inancım tamdır” diyerek sözlerini tamamladı.
Köksal ÖNER
şokhaber.net

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum