GEÇMİŞ YILLARDAKİ EĞİTİM BUGÜNDEN DAHA İYİYDİ!

Samsun Sheraton Otel’de düzenlenen Mektebim Okulları Atakum Kampüsü'nün tanıtım programı Vali İbrahim Şahin’in katılımı ile düzenlendi

GEÇMİŞ YILLARDAKİ EĞİTİM BUGÜNDEN DAHA İYİYDİ!
06 Mayıs 2017 - 09:20
Samsun Sheraton Otel’de düzenlenen Mektebim Okulları Atakum Kampüsü'nün tanıtım programı Vali İbrahim Şahin’in katılımı ile düzenlendi.
Mektebim Okulları Atakum Kampüsü'nün tanıtım programına ayrıca, İlkadım Kaymakamı Turan Atlamaz, Mektebim Okulları Ceo Yardımcısı Fuat Sancak, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Hüseyin Aksakal, İlkadım İlçe Milli Eğitim Müdürü Davut Numanoğlu, Mektebim Okulları Yönetim Kurulu üyeleri, Samsun Mektebim Okulu idareci ve eğitmenleri, veliler ve davetliler katıldı.
2023 HEDEFLERİNDE YÜZDE 15 BANDINA ULAŞACAKTIR
Samsun’un Atakum ilçesinde 10 bin 650 metrekare alan üzerine kurulacak ve bin 350 öğrenci kapasiteli Mektebim Atakum Kampüsü'nün tanıtım programında bir konuşma yapan Mektebim Okulları Kurucusu Ümit Kalko, “Bir okul açılır, bin hapishane kapanır derler. Bir ülkenin gelişmiş ülke noktasına gelmesinin tek yolu eğitimden geçmelidir. Şu anda yüzde 7-8’lerde olan özel okul açma oranı, 2023 hedeflerinde yüzde 15 bandına ulaşacaktır. Bence bu yüzde 25 seviyelerine çıkabilir. Mektebim eğitim hayatına 2006 yılında İstanbul Avcılar’da özel eğitim kursuyla başladı. 2011 yılından itibaren de adını millet mekteplerinden alarak, Mektebim Okulları markası adıyla tamamen okul işlerine kanalize olmamızla perçinlendi” dedi.
FİŞLENEN BİR NESİL YETİŞTİRMEK İSTEMİYORUZ
Bizler vatansever, akıl ve bilim yolundan gidecek, dogmatik düşüncelerden arınmış olduklarını belirten Kalko, “Milli değerlerine sahip çıkacak bir nesil yetiştirmek istiyoruz. Bizler bir okuldan mezun olduktan sonra fişlenen bir nesil yetiştirmek istemiyoruz. Bu kurumdan mezun olan bir çocuk, çağdaş, muasır medeniyetleri hedef edinecek, milli değerlere sahip çıkacak ve mutlaka vatansever olacak. Bunları barındırmayan nesilden vatan hainleri çıkar. Bunun örneğini 15 Temmuz’da gördük. Samsun’a açacağımız Mektebim Samsun Atakum Eğitim Kampüsü'nün hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.
BUNU TÜM İÇTENLİĞİMLE DİLERİM
Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz yaptığı konuşmasında, “İnsan hayatının en önemli varlıklarından birisi olan çocuklarımızın eğitimiyle ilgili bir programda birlikteyiz. Mektebim Eğitim Kurumları Samsun’a yatırım yapmaya başladı. Önümüzdeki sürelerde belki Mektebim Üniversitesi de Samsun’da açılabilir. Bunu tüm içtenliğimle dilerim. Belediye Başkanı olarak da bu konuda bize düşen bir şey olursa yapmaya hazırız. Samsun, 19 Mayıs 2019 günü ve Cumhuriyet'in kuruluşunun 100. Yılı gibi önemli 2 tarihin arifesinde. Bu süre içerisinde yapacağımız işleri alt alta koyup işlerimizi yapacağız. Bunun da en üstüne Samsun’u 2019 yılına kadar tekli eğitime geçirmeyi koyduk. Milli Eğitim Müdürümüz, 16 derslikli, 30 okul yaparsak 2019’da ilköğretimde tekli eğitime geçebileceğimizi söyledi. Bizler de bunun gerçekleşmesi için el ele vererek çalışmalarımızı hızlandıracağız. Çocuklarımızın eğitimi için atılan bu adımın hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.
REKABET OLMADIĞI ZAMAN VERİM ELDE ETMEK ZORLAŞIYOR
Vali İbrahim Şahin ise yaptığı konuşmasında, “Değerli arkadaşlar, 2019 yılında bütün illerde ikili eğitimin bitirilmesi hedefleniyor. Biz bunu planladık. İrili, ufaklı 80 farklı okul yaparsak, tabi bu büyük 30 okula tekabül ediyor. Bu okulları bitirdiğimiz takdirde tekli eğitime geçebiliriz. Samsun’da çok özel okul açılıyor. Bu elbette ki memnun edici bir şey. Samsun’da 97 tane özel okulumuz var. Bunun 27’si anaokulu, 19'u ilkokul, 20’si ortaokul ve 34’ü liselerden oluşuyor. Toplam 12 bin 944 öğrenci bulunuyor. Özel okullar arttıkça, özel okullar arasındaki rekabet de artacak. Bu özel sektörün olmazsa olmazıdır. Rekabet olmadığı zaman verim elde etmek zorlaşıyor. Özel okulları birbiriyle yarıştırırken, bir taraftan da devlet okullarıyla özel okulları da yarıştırmamız gerekiyor. Eğitim mutlak suretle vazgeçilmez bir parçamız ama bunu yaparken de pozitif ilimleri verirken mutlak suretle değerler eğitimini ihmal etmememiz gerekiyor. Bizim eğitimle ilgili bir revizyona ihtiyacımız var. Seferberlik ruhuyla olaya bakışa ihtiyacımız var” diye ifade eti.
SAMSUN’DA HER YIL 15 BİN ÖĞRENCİYE YÜZME ÖĞRETİYORUZ
Samsun nüfusu itibariyle Türkiye’de 16’inci Büyükşehir oluğunu vurgulayan Vali Şahin, ”Önümüze bir hedef koyduk. 2023 yılında Samsun eğitimde ilk 10’a giren şehir olsun. Samsunun TEOG sınavlarındaki başarı sıralaması on puan yükselmiştir. Bu başarı beni çok mutlu etti. Biz ‘Geleceğe Kulaç Atıyoruz’ diye bir proje başlattık. Samsun’da her yıl 15 bin öğrenciye yüzme öğretiyoruz. Ayrıca yüzme insanın doğduğundan, ölünceye kadar yapabileceği tek spor dalıdır. Türkiye ortalamasında Samsun'un geçmiş yıllarda eğitimi bugünden daha iyiydi. Onun için başta ben, Milli Eğitim Müdürümüz, İlçe Milli Eğitim Müdürleri, eğitim ordusundaki değerli çalışanlarla hep birlikte yoğun bir şekilde mücadele vereceğiz. Başarı sıralamasının hep beraber daha yukarılara çıkaracağız. Bu konu benim en önem verdiğim konulardan biridir. Mektebim Okullarına hoş geldiniz diyorum. Samsun’da yeni açılacak olan bu özel kampüsün eğitime katkı vermesini ve hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
Köksal ÖNER
şokhaber.net

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum