GELECEĞE BAKIŞ TOPLANTISI

Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı, 2014 – 2015 Etkinlik yılı değerlendirmesini geçtiğimiz hafta Koç Üniversitesinde Geleceğe Bakış Toplantısı başlığı altında gerçekleştirdi

GELECEĞE BAKIŞ TOPLANTISI
08 Eylül 2015 - 16:11
Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı, 2014 – 2015 Etkinlik yılı değerlendirmesini geçtiğimiz hafta Koç Üniversitesinde Geleceğe Bakış Toplantısı başlığı altında gerçekleştirdi.

Ülke genelindeki tüm etkinlik noktalarında görev yapan TEGV Personelleri bu toplantıda bir araya geldi.

Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Cengiz Solakoğlu ve Sn. Genel Müdür Mete Meleksoy un açılış konuşmaları ile başlayan toplantı TEGV de İyi Örnekler Sunumu ile devam etti.

TEGV, Saha faaliyetleri içerisinde hayata geçirilen her türlü yaratıcı çözüm uygulamasına “İyi Örnek” demektedir. Amacı: Etkinlik noktalarının geliştirdikleri çözüm, uygulama ve projelerin diğer etkinlik noktalarıyla paylaşımının sağlanması ve Tüm etkinlik noktalarının bu deneyimlerden yararlanması. Bir uygulamanın iyi örnek olabilmesi için: Yerelde ses getirmesi, İlham vermesi, Somut çıktısı olması, Fark yaratması, Yaygında uyarlanabilecek olması, Yenilikçi olması, Yaratıcı olması gerekmektedir. 19 Proje başvurusu alan TEGV Acıbadem Birimi, Değerlendirme Kriterleri doğrultusunda ilk 8 projeyi belirledi.

Mevcut uygulamaları olumlu yönde değiştiren veya yaratıcı bir uygulama geliştirmeyi hedefleyen bu proje başvurusu ile En Özgün Proje alanında aday olan Samsun Eğitim Parkı, bu yılda toplantıdan eli boş dönmedi. “Çocuklarda Orff Eğitimi” isimli proje ile Yerelde İyi Örnek Olan En Özgün Proje Ödülünü Samsun Eğitim Parkı aldı.

Bu projenin ödüle layık görülmesinde Samsun Eğitim Parkı Gönüllülerinin emeği çok büyük.

TEGV Samsun Eğitim Parkı Personelleri, Nehir Günay, Rıza Kösef, Tuba Ergüler Kırçiçek bu ödülün önümüzdeki eğitim yılları için çok önemli bir motivasyon olduğunu dile getirdiler. Her yıl eğitimli ve nitelikli gönüllüleri ile Samsun da daha fazla çocuğa eğitim imkânı sağlamak amacında oldukları belirttiler. Bu yılda 10 Ekim itibari ile tüm çocukları Samsun Eğitim Parkına davet etmekteler.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Saha faaliyetleri içerisinde hayata geçirdiğiniz her türlü yaratıcı çözüm uygulamasına “İyi Örnek” denir.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum