GELECEĞE KULAÇ ATAN ÇOCUKLARA SERTİFİKA VERİLDİ

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın Samsun’da hayata geçirdiği “Geleceğe Kulaç Atıyoruz” projesi kapsamında yüzme öğrenen 240 öğrenci için sertifika töreni düzenlendi

GELECEĞE KULAÇ ATAN ÇOCUKLARA SERTİFİKA VERİLDİ
12 Mart 2016 - 10:45
Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın Samsun’da hayata geçirdiği “Geleceğe Kulaç Atıyoruz” projesi kapsamında yüzme öğrenen 240 öğrenci için sertifika töreni düzenlendi.

[gallery ids="46157,46158,46159"]
‘GELECEĞE KULAÇ ATIYORUZ’ PROJESİNE İLGİ VAR
Atakum Olimpik Yüzme Havuzu’nda yapılan sertifika törenine Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Samsun Valisi İbrahim Şahin, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, İl Milli Eğitim Müdürü Aytekin Girgin ile çok sayıda davetli, veli ve öğrenci katıldı. Çocukların fiziksel ve zihinsel açıdan sağlıklı nesiller yetiştirilmesine katkıda bulunmak, yüzme bilmeyen öğrencilere yüzme öğretmek ve yetenekli olanları kulüp bünyesine kazandırmak amacıyla düzenlenen ‘Geleceğe Kulaç Atıyoruz’ projesine ilgi ise giderek artıyor.
3 AYDA 6 BİN KİŞİ YÜZME ÖĞRENMİŞ DURUMDA
Sertifika törenine katılan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, öğrencilerle şakalaşıp fotoğraf çektirdi. Törende konuşma yapan Başkan Yılmaz, yüzme sporunun çocuk yaşta başlaması gerektiğini söyledi. Başkan Yılmaz, “2016 senesinde 10 bin kişinin yüzme öğrenmesi hedeflenmesine rağmen, 3 ayda 6 bin kişi yüzme öğrenmiş durumda.  Bu, yılsonuna kadar 20 bine yakın çocuğumuz yüzme öğrenecek demektir. Bu güzelim tesislerin, spor alt yapısının sonucunu böylelikle alacağız demektir. Bu tesislerin yapılmasına vesile olan Başta Gençlik ve Spor Bakanımız olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyor, öğrencilerimize spor dolu bir yaşam diliyorum" dedi. Sertifika töreni, toplu fotoğraf çekilmesinin ardından sona erdi.
Köksal  ÖNER

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum