GELECEĞE KULAÇ ATIYORUZ…

’’SAMSUN’DA İKİNCİ SINIFA GELMİŞ BÜTÜN ÖĞRENCİLERİMİZE İMKÂNLARIMIZ ÖLÇÜSÜNDE YÜZME ÖĞRETECEĞİZ’’ Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay KILIÇ beraberinde Vali İbrahim ŞAHİN ile birlikte, Ondokuz Mayıs K

GELECEĞE KULAÇ ATIYORUZ…
25 Ocak 2015 - 15:39
’’SAMSUN’DA İKİNCİ SINIFA GELMİŞ BÜTÜN ÖĞRENCİLERİMİZE İMKÂNLARIMIZ ÖLÇÜSÜNDE YÜZME ÖĞRETECEĞİZ’’

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay KILIÇ beraberinde Vali İbrahim ŞAHİN ile birlikte, Ondokuz Mayıs Kapalı Yüzme Havuzunda düzenlenen ’Geleceğe Kulaç Atıyoruz’ projesi açılış törenine katıldı.

Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından, yüzme sporunun çok küçük yaşlarda başlanıp ileri yaşlara kadar rahatlıkla yürütülebilen bir spor olduğundan hareketle fiziksel ve zihinsel olarak sağlıklı nesiller yetiştirilmesine katkıda bulunmak amacıyla ilimizde ilköğretim ikinci sınıf öğrencilerine yönelik olarak Valiliğimizin öncülüğünde bir proje hazırlandı. ’Geleceğe Kulaç Atıyoruz’ adı verilen projenin açılışı, Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Akif Çağatay Kılıç ve Vali İbrahim Şahin’in katılımı ile düzenlenen törenle gerçekleştirildi.

Vali İbrahim Şahin açılış töreninde yaptığı konuşmasında, ’’Bu gün burada açılışını yapacağımız projeyi daha önce Samsun’da denizin temiz tutulması ile ilgili düzenlenen bir etkinlikte katılımcılarla paylaşmıştım. Sayın Gençlik ve Spor Bakanımıza bu projeyi getirdiğimde, projenin hem ilimize hem de gençlerimize çok yararlı olacağını belirttiler. Bu gün projenin açılışını gerçekleştiriyoruz.

Projede yer alan çocuklarımız 72 ayını aşmış, ilköğretim 2. sınıfa gelmiş çocuklarımız. Bu çocuklarımıza yüzmeye teşvik ettikleri için ailelerine çok teşekkür ediyorum. Bu proje bir sahil kenti olan Samsun’da denizin temiz tutulmasına önemli bir katkı sağlayacaktır.

Yüzme sporu çok faydalı bir spordur. Bazı spor dalları var ki belli bir yaşa gelince artık yapılamaz. Ama bu çocuklarımızın öğreneceği yüzme sporu insanın hayatta olduğu sürece sağlıklı kalmak adına ömür boyu yapabilecekleri bir spor dalıdır.  Bundan böyle bu projede yer alan çocuklarımız gerek profesyonel, gerekse amatör olarak yüzme sporunu yapacaklardır.

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç projemize çok büyük destek verdi. Çocuklarımızın üzerinde bulunan yüzme malzemelerini Sayın Bakanımız bizzat kendileri bize gönderdiler. Desteklerinden dolayı Sayın Bakanımıza çok teşekkür ediyorum. ilk etapta 240 yavrumuz yüzmeyi öğrenecekler. Amacımız bir deniz kenti olan Samsun’daki öğrencilerimize, insanlarımıza en azından suyun üzerinde kalabilecek seviyede yüzmeyi öğretmektir.

Burada yüzmeyi öğrenen çocuklar havuzları, belki de yazın denizi kullanacaklar. Dolaysı ile denize karşı oluşacak duyarlılıkla bir sahil kenti olan Samsun’da denizin temiz tutulmasını sağlayacaklardır. Bu proje ile ilgili İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüz önemli katkılar sağladılar. Katkılarından dolayı kendilerine çok teşekkür ediyorum. Bu proje uzun süreli bir proje olduğu için Vali Yardımcımızı proje ile ilgili sorumlu kıldık. Samsun’da ikinci sınıfa gelmiş bütün öğrencilerimize imkânlarımız ölçüsünde yüzme öğreteceğiz.

Projeye katkı veren başta Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Akif Çağatay KILIÇ olmak üzere öğrencilerimizin ailelerine, projenin gerçekleşmesinde emeği geçen, katkı veren herkese çok teşekkür ediyorum. İnşallah proje sayesinde çocuklarımız yakın zamanda yüzme öğrenerek kendilerini daha da geliştirirler. ’’dedi.

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç törende yaptığı konuşmasında, ’’Bu gün burada 240 genç kardeşimiz yüzmeyi öğrenmek için düzenlenen projede bir araya gelmiş bulunuyorlar. Ben projenin hayata geçirilmesinde emeği olan herkese çok teşekkür ediyorum.

Karnelerini alıp yarıyıl tatiline giren öğrencilerimize biz aynı zamanda sportif anlamda destek vermiş olacağız. Ben projemize verdikleri desteklerden dolayı öğrencilerimizin ailelerine çok teşekkür ediyorum.  Umarım çocuklarımız yüzmeyi çok çabuk öğrenecekler. Burada yüzmeyi öğrenen çocuklarımız umarım ileride  ülkemizi temsil edecek şampiyon birer sporcu olurlar.

Başta Sayın Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımız olmak üzere bizde Bakanlık olarak ülkemizin birçok ilinde ve ilçesinde spor tesislerinin hizmete geçmesi için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Ben katılımlarınızdan dolayı herkese çok teşekkür ediyorum’’ dedi.

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç’ın konuşmalarının ardından proje ile yüzme kurslarına başlayan öğrencilere yüzme antrenörleri tarafından ilk ders verildi. Ders sonrası Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü yüzme sporcuları tarafından yüzme havuzunda gösteriler gerçekleştirildi.

Açılış töreni sonunda Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Vali İbrahim Şahin ve protokol üyeleri tarafından projeye katılan çocuklara yüzme malzemeleri dağıtıldı.

Samsun 19 Mayıs Kapalı Yüzme Havuzunda gerçekleştirilecek proje kapsamında 2014-2015 eğitim-öğretim yılında Canik 100. Yıl, Kocatepe İlkokulu, İlkadım Gazipaşa ve Arıburnu İlkokulu’ndan toplam 251 öğrenci ile pilot çalışma yapılacak.

Geleceğe Kulaç Atıyoruz projesi açılış törenine ayrıca, Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Mustafa Koçak, Gençlik ve Spor Bakanı Müsteşar Yardımcısı Kamuran Özden, Vali Yardımcıları Faruk Necmi Kurt, Ali Galip Saral, İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, Atakum Kaymakamı Ali Bakoğlu, Canik Kaymakamı İlhan Turgut, İlkadım Kaymakamı Turan Atlamaz, TFF Bölge Müdürü İbrahim Güven, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Güven Öyurt, kamu kurumlarının yetkilileri, sivil toplum dernek temsilcileri ve öğrenci velileri katıldı.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum